Forsiden Forskning Ny forskning viser at katter kan fange opp frekvenser usynlig for mennesker

Ny forskning viser at katter kan fange opp frekvenser usynlig for mennesker

Mange katteeiere har mang en gang forundret seg over kattens sjette sans. Nå har forskere funnet ut at katter har en helt spesiell «radar» som kan fange opp frekvenser vi mennesker ikke kan oppfatte.

Har du katt, har du helt sikkert lagt merke til det. Katten værer ut i tomme luften. Den stirrer, mjauer eller freser på tilsynelatende ingen ting. Hva i alle dager er det den ser som du ikke ser? Man kan bli husredd av mindre.

Nå kan en ny vitenskapelig studie bekrefte det katteeiere i alle år har påpekt. At katter har en helt spesiell følsomhet for frekvenser, og at de kan komme i kontakt med dimensjoner vi mennesker flest ikke har tilgang til.

Tror katten beskytter mot spøkelser

Kan en katt oppdage spøkelser?
Kan en katt oppdage spøkelser? Foto: Pixabay
Reklame

Studien ble gjennomført av City University of London, og forskerne brukte ultrafiolett lys i forsøkene. Det viste seg at kattene kunne se lys i frekvenser som er usynlig for oss mennesker. Det skriver nettsiden Titta på videon.

Ifølge Medical news today, mener så mange som 30 prosent av dyreeiere at deres husdyr beskytter dem mot spøkelser og ånder. Det kommer frem i en undersøkelse dyreorganisasjonen Animal Blue Cross har utført. De har spurt over 2.000 dyreeiere om deres forhold til deres dyrs overnaturlige evner.

Kan oppfatte sykdom

75 prosent av dyreeierne, mente også at kjæledyret deres visste når et familiemedlem var på vei hjem, eller når noen skulle forlate huset. Og like mange mente dyrene deres kan oppfatte sykdom hos familiemedlemmer. Noen rapporterte også at dyrene deres tydelig unngikk steder der noen hadde dødd.

Når vi i tillegg vet at det å ha en katt i huset, gir helsefordeler som å lindre stress, depresjoner og angst, og at de senker blodtrykket vårt, er det vel ingen ting å lure på. Katter er noen fantastiske dyr som er bra for oss mennesker.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT