in

Frskning viser: Kvinner sover bedre med en hund i sengen enn med en mann

Foto: Canva

Forskerne har undersøkt kvinners søvnvaner. Det kom tydelig frem at kvinner som sov med en hund i sengen, sov bedre enn de som sov ved siden av et mannfolk.

Studien ble gjennomført i USA, og 962 kvinner deltok. Av kvinnene som var med, sov halvparten av dem med en eller flere hunder i sengen, en tredjedel sov med en katt i sengen og over halvparten sov ved siden av partneren sin. Det skriver forskningsmagasinet Taylor and Francis.

Det viste seg at de kvinnene som sov med hunden sin, sov bedre enn både de som sov med en katt og en mann. De som sov med en hund, rapporterte også at de følte seg mer komfortabel og trygg enn de som delte seng med en mann.

Hundene sover roligere

Hvorfor kvinnene i studien følte seg tryggere og sov bedre med en hund enn med en mann, er ikke så lett å forklare. Men forskerne har forsøkt seg på en forklaring på hvorfor hundeeiere sover bedre med hunden sin i sengen enn katteeiere gjør med en katt.

Foto: Canva

Dersom fare skulle oppstå i løpet av natten, for eksempel ved et innbrudd, vil hunden i større grad være i stand til å beskytte eieren sin enn en katt vil. I tillegg har hunder ofte et annet sovemønster enn katter. Hunder sover som regel roligere, mens kattene både rører mer på seg i sengen, og gjerne tar seg en tur ut av rommet i løpet av natta.

Godt for helsen

En annen studie, utført ved Mayo Clinic, fant ut at både menn og kvinner sover bedre både alene og sammen når de har en hund på soverommet. Enten hunden lå i sengen deres eller på gulvet.

Så da er det bare å ta hunden med deg inn på soverommet og lage plass til den i sengen din. Det er faktisk bra for helsen din.

LES OGSÅ: Ny forskning: Hundeeiere lever lenger enn hundeløse mennesker

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dronning Elizabeth II er død : En æra er over

Overlege er oppgitt over dagens foreldre: – Barn i dag får bestemme altfor mye