fredag, oktober 2, 2020

Ny kontroversiell måte å feire barnebursdag på skaper splid i England

Mest lest nå

Alle som har barn har sikkert spurt dem om hva de ønsker seg til bursdagen sin – og sannsynligvis på ett eller annet tidspunkt fått svaret «en hest».

Nå er det imidlertid et ønske det ikke alltid er like enkelt å oppfylle, med mindre man bor på en gård, selvfølgelig. Da har et alternativ vært å ta med barnet ut til et ridesenter og gi det en uforglemmelig dag der, men nå er det dukket opp enda en mulighet. Om enn ikke et ganske så kontroversielt et.

I England kan man nemlig nå leie en eller flere hester, men ikke til å ri på, til å tegne og male på. Barna kan smøre hesten inn i maling, skrive på dem eller lage avtrykk av hendene sine på dem.


Foto: Joe Callister / Facebook

Et tilbud som ikke akkurat har kommet i stillhet, og nå har flere dyrevernorganisasjoner engasjert seg for å stanse praksisen.

Foto: Joe Callister / Facebook

Arrangementene som populært kalles for «Pony Painting» har splittet det engelske folket, for mens noen forsvarer det med at hestene ikke lider under aktiviteten men får en masse kos og omsorg, er det andre som mener det er etisk og moralsk forkastelig å holde på med dette.

De mener at dyr ikke er leketøy men levende vesener som skal behandles med respekt, og da er denne praksisen forkastelig. Arrangørene kan fortelle at fargene er ufarlige for dyrene og at det ikke vil være den store forskjellen på om barna tegner på dem eller rir på dem, dyrene blir brukt til underholdning uansett. Hva mener du om saken? Er dette greit eller noe som må stanses?

Del artikkelen så flere kan delta i diskusjonen og komme med sin mening.

LES OGSÅ: Mannen døde på tragisk vis i en bilulykke. Da hesten fikk se kisten til eieren sin, ble det for mye for dyret

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter