Hjem Nyheter Ny mann pågrepet og siktet i Jonas-drapet

Ny mann pågrepet og siktet i Jonas-drapet

Onsdag morgen ble enda en mann pågrepet og siktet i forbindelse med drapet på Jonas Henriksen (30).

VG melder at pågripelsen skjedde i Innlandet. I forbindelse med den nye pågripelsen har politiet kalt inn til en pressekonferanse onsdag klokken 12.00. Det er ikke kjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen, og Ringerikes Blad skriver at politiet ikke vil uttale seg mer før pressekonferansen.

Den pågrepne mannen, som er i begynnelsen av 30-årene, er straffedømt fra før. Han skal ha blitt dømt i samme sak som 28-åringen som ble pågrepet for en ukes tid siden. De to ble ifølge VG i 2019 blant annet dømt for grovt tyveri da de sammen med flere andre stjal et våpenskap med både våpen og ammunisjon i.

Ifølge Østlendingen skal det ha vært en stor politiaksjon på Elverum onsdag morgen, hvor politiet på stedet bekrefter at de bistår Sør-Øst politidistrikt. Avisen vet at den pågrepne personen er tidligere domfelt og at de to siktede kjenner hverandre fra tidligere.

Fra før er en 28 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen (30). Mannen ble pågrepet med bistand fra Innlandet politidistrikt på Rena rett etter klokken 11.00 på formiddagen den 14. september.

Pågripelsene i saken kommer en måneds tid etter at Jonas Henriksen ble funnet død nær en hytte i Nes i Ådal.

I forbindelse med den første pågripelsen sa politiet at de ikke utelukket flere pågripelser. Mannen som ble pågrepet i forrige uke, er norsk statsborger. Politiet har bekreftet at han er tidligere domfelt og kjent for politiet.

– Politiet kan ikke si noe om relasjon mellom siktede og Henriksen, heller ikke hva politiet mener er siktedes motiv for handlingen. Selv om denne pågripelsen er et viktig steg i retning av å få et svar på hva som har skjedd, så gjenstår det fortsatt mye etterforskning i en sak som framstår kompleks, sa politiadvokat Tine Henriksen i Sør-Øst politidistrikt da de foretok den første pågripelsen.

VG har opplyst at 28-åringen tidligere er domfelt en rekke ganger, blant annet for tyveri, trusler mot offentlige tjenestepersoner og narkotikalovbrudd.I 2019 ble han dømt for grovt tyveri der han sammen med andre stjal et våpenskap med våpen og ammunisjon. Samme år ble han også dømt for oppbevaring av narkotika, inkludert cannabis, hasj, MDMA og amfetamin.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com