Hjem Kjendisnytt Ny oppdatering om helsetilstanden til kong Harald

Ny oppdatering om helsetilstanden til kong Harald

Kong Harald (87) er innlagt på sykehus i Malaysia, meddelte Kongehuset i en pressemelding tidligere denne uken. Nå kommer det en ny rapport om helsetilstanden hans.

I pressemeldingen fremgår det at kongen har blitt syk under et ferieopphold i Malaysia, og er innlagt på sykehus på grunn av en infeksjon. Detaljene rundt alvorlighetsgraden av infeksjonen er ikke offentliggjort, men kongehuset forsikrer om at han mottar grundig oppfølging av både malaysisk og norsk medisinsk personell.

Kronprins Haakon fungerer nå som kronprinsregent på grunn av kongens fravær. Det er forventet at kongen vil lede statsrådet 8. mars, med mindre hans sykemelding forlenges.

Nye opplysninger kom tirsdag fra det malaysiske nyhetsbyrået Bernama, som rapporterer at kongen behandles i sykehusets kongesuite, ifølge Dagbladet.

Kronprinsparet Haakon og Mette-Marit besøkte nylig Finse i Vestland for et Røde Kors-kurs i redningstjeneste, hvor de kommenterte kongens situasjon. Kronprins Haakon formidlet at kongen var i bedre form og at hans livlege hadde ankommet Malaysia og bekreftet inntrykket av forbedring.

– Vi forstår at mange føler omsorg for kongen nå, forståelig nok. Vi tok en prat med dem i dag morges på toget. Formen var bedre og han er ved godt mot. Livlegen har ankommet landet og dannet seg et bilde og hans inntrykk er tilsvarende, sier kronprinsen i følge TV 2.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

kongeparet
Dronning Sonja og kong Harald er med på en korøvelse med Demenskoret på Bogstad gård i Oslo. Foto: NRK

Kongen trenger ro og behandling fremover, og kronprinsen uttrykker tilfredshet med behandlingen hans far mottar, tross den lange avstanden fra hjemlandet.

– De er flinke på sykehuset der nede. Ja, det et langt hjemmefra, men det går bedre nå. Det var hyggelig å få snakke litt sammen og han er ved godt mot. Vi har ikke tatt stilling til når han kommer hjem enda, sier kronprins Haakon.

Kongehuset oppdaterte onsdag ettermiddag med en pressemelding at Kong Haralds livlege, Bjørn Bendz, er på Langkawi og konstaterer at kongen er på bedringens vei. Han vil forbli på sykehuset noen dager til, og ingen beslutning er tatt angående hjemreise.

– Kongen blir godt ivaretatt på sykehuset og får god behandling, står det i pressemeldingen.

Kongefamiliens offisielle program vil fortsette som planlagt, og den norske ambassaden i Kuala Lumpur har tilbudt bistand.

Kong Haralds reiselyst er velkjent, og selv i hans høye alder er det ingen direkte årsak til å fraråde reiser, ifølge lege Gunnar Hasle. Likevel er kongens nøyaktige helsetilstand og naturen av infeksjonen ukjent.

En dag tar kronprins Haakon over

Kronprins Haakon har ved en rekke anledninger tatt over kongens oppgaver når han av forskjellige grunner ikke har kunnet gjøre det selv. Senest nå når kongen er syk.

Og i boken «Konge forteller» tar kong Harald opp nettopp det faktum at Haakon en dag skal ta over. Noe som ikke bekymrer kongen i det hele tatt.

Kronprins Haakon
En dag tar Kronprins Haakon over. Foto: Det kongelige hoff

«Jeg tror min far var mer bekymret enn jeg er. Jeg er så heldig at det er kronprins Haakon som skal føre dette videre. Han har vært med hele min periode som konge og vært involvert hele tiden. Så får han ta med seg det han vil, og forandre på det han vil.», forteller kong Harald i boken.

Kongen skriver videre at han er sikker på at kronprinsen en dag vil takle oppgavene som konge helt utmerket.

Forhåpentligvis vil kongen raskt bli bedre, og vi ønsker ham god bedring.

Tags:

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com