Hjem Nyheter Ny oppfinnelse skal få flere til å vaske hendene etter dobesøk

Ny oppfinnelse skal få flere til å vaske hendene etter dobesøk

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

ABCnyheter har tidligere skrevet om en undersøkelse som avdekket at hver tredje sykehusansatt ikke vasket hender etter dobesøk. Undersøkelsen var gjort i Danmark.

Studien avdekket at én av tre sykehusansatte og 60 prosent av pasienter og pårørende ikke vasket hendene med såpe etter å ha vært på toalettet. Når tallene er så høye i Danmark er det nærliggende å tro at dette slurves med også i Norge. Dette skaper hygieneproblem, og spesielt på sykehus hvor man bør være ekstra nøye med renslighet for ikke å spre bakterier er dette bekymringsfullt.

I følge DR har nå 4 danske studenter laget et system som skal få bukt med dette problemet. Man kan nemlig ikke åpne dodøren før man har brukt såpedispenseren.

Andreas Harmouth er en av studentene som står bak oppfinnelsen. Han sier:

«Det virker som en alternativ lås. Døren er koblet til en sensor i såpedispenseren. Man får ikke åpnet døren dersom man ikke nylig har trykket på dispenseren.»

Elevene er med i en landsomfattende oppfinnerkonkurranse i Danmark. Denne oppfinnelsen har sendt de til finalen. Så får vi se om elvene vinner konkurransen, og om sykehusene velger å benytte seg av dette systemet.

Vi har en vag følelse av at ting som brannsikkerhet og retningslinjer kan sette en stopper for å utøve systemet i praksis. Men oppfinnelsen var jammen ikke dum!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com