torsdag, februar 27, 2020
Kjendisnytt Ny rekord for dronning Sonja

Ny rekord for dronning Sonja

-

Rundt 50.000 mennesker har besøkt «Åpent Slott» i sommer, og fått med seg utstillingen «Dronningmøter». Det er ny rekord.

Dronning Sonja arrangerte en mottakelse på slottet mandag ettermiddag for å markere avslutningen for sommerens utstilling, «Dronningmøter». Da kom hun med den fantastiske nyheten om publikumsrekord.

«Det dere nå har fått se, har vært til glede for besøkende fra inn- og utland gjennom hele sommeren», sa hun i sin velkomsttale.

«Det har vært enorm interesse for årets utstilling, og jeg kan nå avsløre at vi nærmer oss ny rekord! I løpet av ni sommeruker vil rundt 50.000 mennesker ha besøkt «Åpent Slott», sa Dronningen videre. Det skriver Kongehuset på sine nettsider.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)

Sonja og Maud møtes

Utstillingen «Dronningmøter» er inne i sin siste visningsuke. Søndag 25. august er aller siste mulighet til å se utstillingen.

Utstillingen forteller, ved hjelp av antrekk og gjenstander, om ulike situasjoner der de to dronningene Sonja og Maud «møtes»: ved Slottsbalkongen, til Afternoon Tea i Speilsalen, til storslått slottsball i Store festsal og ved oppdekningen for Norges førstedamer i Store spisesal.

Krevende med et mannsdominert hoff

En del av utstilling, er et dekket bord til de fem førstedamene: Dronning Sonja, Dronning Maud, Kronprinsesse Märtha, Kronprinsesse Mette-Marit og Prinsesse Ingrid Alexandra. Dronning Sonja forteller at hun gjerne skulle ha satt seg ved bordet og spist en middag med damene på ordentlig.

«Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne få oppleve en samtale mellom oss fem. Det tror jeg ville blitt meget spennende. Vi hadde nok hatt mye å dele. Vi har alle møtt, og vil møte, ulike utfordringer i takt med tiden. For min egen del var det de første årene krevende å finne min plass ved et mannsdominert hoff. Akkurat det vil heldigvis ikke de to kommende dronninger trenge å bekymre seg for», sier dronning Sonja.

Vi gratulerer dronningen så mye med fantastiske tall på utstillingen!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...