Hjem Forskning Studie avslører: Folk som drikker to glass alkohol hver dag lever lenger

Studie avslører: Folk som drikker to glass alkohol hver dag lever lenger

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Er du glad i å ta deg et par glass vin eller øl om kvelden før du legger deg? Da skal du bare fortsette med det. Ny forskning har nemlig funnet ut at de som drikker to glass alkohol hver dag, har større sjanse for å bli over 90 år enn de som drikker mindre.

Det finnes mange råd for hvordan vi kan forlenge livet: Spise sunt, trene, gjøre yoga og mindfulness, stumpe røyken. Og alle disse rådene er vel og bra, men nå kan du legge til ett råd til i kampen om å leve et langt og godt liv. Nemlig alkohol.

Dr Claudia Kawas er spesialist i nevrologi ved Universitetet ved California. Hun snakket nylig under konferansen «American Association for the Advancement of Science» i Austin i Texas. Der fortalte hun at hun i 15 år hadde forsket på hva som gjorde at noen folk ble over 90 år. Det skriver Independent.

Øl eller vin

Forskeren begynte arbeidet sitt i 2003. Hun har fulgt 1.700 mennesker for å finne ut hvilke vaner som gjorde at noen av dem ble over 90 år.

Studie skilte ikke på om man drakk to enheter øl eller to enheter vin. Foto: Canva

«Jeg har ingen forklaring på det, men jeg tror absolutt at moderat inntak av alkohol gjør at man lever lenger», sa Claudia Kawas under konferansen.

Forskningen hennes viser at de som drakk to glass vin eller øl daglig, hadde 18 prosent mindre sjanse til å dø tidlig.

Lett overvektige levde også lenger

Men det er ikke bare alkohol som gjør at noen mennesker lever lenger enn andre. De som hadde noen ekstra kilo, og var lett overvektige, levde også lenger enn sine tynne søstre og brødre.

I tillegg viste det seg, kanskje ikke helt overraskende, at regelmessig fysisk aktivitet også gjør at man lever lenger. De som var i aktivitet 15 til 45 minutter hver dag, hadde 11 prosent mindre sjanse for å dø tidlig.

Men enda viktigere enn trening, er det å ha en hobby. De som brukte to timer daglig på en hobby de likte, hadde hele 21 prosent mindre sjanse for å dø tidlig enn de som ikke hadde noen hobby.

LES OGSÅVil du gå ned i vekt? Spis sjokolade og drikk vin, sier forsker!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com