lørdag, januar 16, 2021

Ny studie avslører: – Kvinner er mer tiltrukket av menn med skjegg

Mest lest nå

Kvinnene i undersøkelsen var ikke i tvil. De foretrakk menn med skjegg. Årsaken er at skjegg får menn til å virke fysisk og sosialt mer dominerende, i tillegg til at menn med skjegg gir inntrykk av at de er flinke til å slåss. Menn med skjegg ga dermed kvinnene en følelse av beskyttelse og god helse.

Forskerne bak den amerikanske studien spurte 1.000 kvinner mellom 18 og 70 år om deres holdninger til å ha en mannlig partner med skjegg. Kvinnene ble presentert for 30 bilder av 3 forskjellige menn. De tre mennene hadde blitt fotografert i forskjellige faser, både med og uten skjegg. Noen av bildene var manipulert til å gjøre ansiktene mer feminine og noen mer maskuline. Det skriver Daily Mail.

Foretrakk maskuline ansikter

Kvinnene skulle så gradere bildene etter hvor attraktive de syntes mennene var både som kortsiktig bekjentskap og som livspartner.


I tillegg til skjegg, var det tydelig at kvinnene også likte sterke, maskuline ansikter med kraftig kjeve, høye kinnbein, kraftige øyebryn og dyptliggende øyne.

Studien ble ledet av doktorgradsstudent Tessa Clarkson og publisert i Royal Society Open Science.

Skjeggete menn har mer testosteron

Menn med skjedd rapporterer også at de følte seg mer maskuline enn sine nybarberte brødre. Menn med skjegg viste seg også å ha et høyere nivå av testosteron.

Det viste seg også at de kvinnene som så på seg selv som attraktive, var de som i størst grad foretrakk maskuline menn med skjegg.

Redd for lus og lopper

Kvinnene som ikke likte skjeggete ansikter, var også kvinner som oppga at de var veldig opptatt av hygiene, og at de fryktet at mennene skulle ha lus og lopper i skjegget.

Forskerne tror det kommer av at evolusjonen har gjort oss redd for slike småkryp. Tidligere hadde nemlig med mye mer ansiktshår enn i dag. Forskerne tror grunnen er nettopp inntog av lus, lopper og andre kryp. Så får det kanskje bare være at et annet forskningsstudie har slått fast langt skjegg faktisk kan inneholde mer bakterier enn hos en hund.

LES OGSÅForskning: Menn som har skjegg er friskere, penere og mer lykkelig

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter