lørdag, juni 12, 2021

Ny studie: foreldre som prater mye får smarte barn

Mest lest nå

Er du av typen som prater ustanselig? Som alltid har noe på hjertet, og som også involverer barna i samtalene dine? Da får du smarte barn, sier forskere. 

Det er Daily Star som skriver om den nye forskningen som er utført ved University of York. Studie konkluderer med at foreldre som prater mye med barna sine bidrar til barnas utvikling og øker intelligensen deres.

Studie har tatt for seg 107 barn i alderen to til fire år. Barna har gått med mikrofoner på seg gjennom hele forskningsperioden og forskerne har dermed fulgt med på barnas interaksjoner gjennom hverdagen.


Foreldrene som var med i forsøket fikk også i oppgave å utføre oppgaver samme med barna. Disse oppgavene var blant annet tegning, memorering, og andre oppgaver som er laget for å teste barns kognitive egenskaper.

– Med hjelp av mikrofoner kunne vi studere virkelige interaksjoner mellom små barn og deres familier. Det blir på en mer diskret måte i et hjemmemiljø enn i et laboratorium, sier Katrina d’Apice, som er en av forskerne, til Daily Star.

Klare sammenhenger

Prat med barna
Å prate med og involvere barna i samtalene bidrar til deres kognitive utvikling. Foto: Pixabay

Etter studie konkluderte forskerne med at de så klare sammenhenger iforhold til at de barna som var omgitt av pratsomme foreldre også var de som utviklet seg raskest når det kommer til resonnement, hukommelse og bevissthet om omverden.

Videre forteller Katrina d’Apice at foreldre som var lydhøre og oppmuntrende også hadde barn som viste færre tegn på rastløshet og aggressivitet.

– Vi fant ut at mengden voksenord som et barn hører er positivt forbundet med deres kognitive utvikling, sier hun.

Kjenner du noen pratsomme foreldre? 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter