Hjem Forskning Studie: Mennesker som alltid er forsinket, lever lenger

Studie: Mennesker som alltid er forsinket, lever lenger

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Noen er bare helt håpløst sent ute til ting. Alltid. Det kan være fryktelig irriterende. Men nå viser det seg at disse menneskene mest sannsynlig kommer til å leve lenger enn de som alltid er presise.

Årsaken til at treigingene lever lenger, er at mennesker som stadig er sent ute, ofte er mer optimistiske. Optimister er roligere til sinns og har oftere lavere blodtrykk. De har derfor en lavere risiko for å utvikle hjertesykdommer.

Studien ble ifølge TV 2 utført av noen forskere ved Harvard University. De har analysert data fra to store studier med over 70.000 deltakere.

Er flinkere til å regulere følelser

«Denne studien har sterk relevans for folkehelsen fordi den antyder at optimisme er såpass viktig psykososialt at den kan forlenge den menneskelige levetiden», sier Laura Kubzansky, professor i samfunns- og atferdsvitenskap ved Harvard og en av forskerne bak studien.

LES OGSÅ: Ny rapport: Farligere å snuse enn tidligere antatt

«Annen forskning antyder at mer optimistiske mennesker bedre regulerer følelser og atferd, i tillegg til at de raskere kvitter seg med stress og vanskeligheter», sier hun videre.

Trege mennesker kommer mest sannsynlig til å leve lenger enn de som alltid er presise. Foto: Canva

Treigingene blir 85 år

«For både menn og kvinner, var høyere nivåer av optimisme koblet til et lengre livsløp og «eksepsjonell levetid», noe som forskerne definerte som å leve til 85 år. Studien var obs på faktorer som kroniske sykdommer, som høyt blodtrykk og høyt kolesterol, og ting som påvirker helsen, som røyking og alkoholbruk», skriver psykologiprofessor David R. Topor på Harvards nettsider.

«Så hvorfor påvirker optimisme levetiden? Studien forklarer ikke dette, men forskerne har flere tanker om det. Optimisme ser ut til å være arvelig, altså koblet til genene våre, så er miljø og kunnskap også signifikant. Én ting vi alle kan lære, er måter å bli mer optimistisk på», skriver han videre.

Klarer ikke bedømme hvor lang tid ting tar

Psykologiprofessor Justin Kruger har ifølge TV 2, tidligere sagt til The Wall Street Journal at det er paradoksalt at noen alltid er konstant forsinket, siden det ikke er allment akseptert og at det i seg selv burde være en motivasjonsfaktor.

Han mener at folk som alltid er forsinket, rett og slett ikke klarer å se for seg hvor lang tid de bruker på ting. Ifølge professoren, er den vanligste, og mest åpenbare forklaringen på hvorfor noen alltid er forsinket, at at de ikke klarer å bedømme hvor lang tid en oppgave egentlig vil ta.

LES OGSÅ: Ny forskning: Hundeeiere lever lenger enn hundeløse mennesker

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com