Forskning Ny studie: Mennesker som alltid er forsinket, lever lenger

Ny studie: Mennesker som alltid er forsinket, lever lenger

-

Noen er bare helt håpløst sent ute til ting. Alltid. Det kan være fryktelig irriterende. Men nå viser det seg at disse menneskene mest sannsynlig kommer til å leve lenger enn de som alltid er presise.

Årsaken til at treigingene lever lenger, er at mennesker som stadig er sent ute, ofte er mer optimistiske. Optimister er roligere til sinns og har oftere lavere blodtrykk. De har derfor en lavere risiko for å utvikle hjertesykdommer.

Studien ble ifølge TV 2 utført av noen forskere ved Harvard University. De har analysert data fra to store studier med over 70.000 deltakere.

Er flinkere til å regulere følelser

«Denne studien har sterk relevans for folkehelsen fordi den antyder at optimisme er såpass viktig psykososialt at den kan forlenge den menneskelige levetiden», sier Laura Kubzansky, professor i samfunns- og atferdsvitenskap ved Harvard og en av forskerne bak studien.

LES OGSÅ: Ny rapport: Farligere å snuse enn tidligere antatt

«Annen forskning antyder at mer optimistiske mennesker bedre regulerer følelser og atferd, i tillegg til at de raskere kvitter seg med stress og vanskeligheter», sier hun videre.

Trege mennesker kommer mest sannsynlig til å leve lenger enn de som alltid er presise. Foto: Canva

Treigingene blir 85 år

«For både menn og kvinner, var høyere nivåer av optimisme koblet til et lengre livsløp og «eksepsjonell levetid», noe som forskerne definerte som å leve til 85 år. Studien var obs på faktorer som kroniske sykdommer, som høyt blodtrykk og høyt kolesterol, og ting som påvirker helsen, som røyking og alkoholbruk», skriver psykologiprofessor David R. Topor på Harvards nettsider.

«Så hvorfor påvirker optimisme levetiden? Studien forklarer ikke dette, men forskerne har flere tanker om det. Optimisme ser ut til å være arvelig, altså koblet til genene våre, så er miljø og kunnskap også signifikant. Én ting vi alle kan lære, er måter å bli mer optimistisk på», skriver han videre.

Klarer ikke bedømme hvor lang tid ting tar

Psykologiprofessor Justin Kruger har ifølge TV 2, tidligere sagt til The Wall Street Journal at det er paradoksalt at noen alltid er konstant forsinket, siden det ikke er allment akseptert og at det i seg selv burde være en motivasjonsfaktor.

Han mener at folk som alltid er forsinket, rett og slett ikke klarer å se for seg hvor lang tid de bruker på ting. Ifølge professoren, er den vanligste, og mest åpenbare forklaringen på hvorfor noen alltid er forsinket, at at de ikke klarer å bedømme hvor lang tid en oppgave egentlig vil ta.

LES OGSÅ: Ny forskning: Hundeeiere lever lenger enn hundeløse mennesker

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Han ble funnet i en søppelkasse som nyfødt baby. I dag er han millionær – slik klarte han det

For 29 år siden, ble Freddie Figgers funnet av noen forbipasserende i en søppelkasse. Da var han en nyfødt...

Læreren nektet å gi elevene karakter da de ikke gjorde leksene sine – Fikk sparken

Diane Tirado hadde undervist i over 20 år, da hun begynte i ny jobb som historielærer ved en ungdomsskole...

Har strikket 450 pledd til hjemløse hunder

Hun er 89 år gammel. Hun elsker hunder og hun elsker å strikke. Da kom engelske Maisie Green på...

Erin skulle bare på do – fødte en baby

Den australske modellen Erin Langmaid (23) hadde ingen symptomer på at hun var gravid under svangerskapet. Derfor kom det...

Ingrid Bjørnov med bittersøt melding til fansen

Ingrid har turnert med showet sitt "Steinway to heaven" i hele høst. Showet har stort sett vært utsolgt, og...

Da Katy fikk kreft sluttet ektemannen å klage på hennes uvaner – nå deles innlegget hennes i rekordfart

De fleste av oss har ting de irriterer seg over eller blir plaget av når det gjelder våre nærmeste....