Hjem Dyr Ny studie overrasker – så ofte bør hunden din få mat
Dyr

Ny studie overrasker – så ofte bør hunden din få mat

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det kan være vanskelig å motstå bedende hundeøye, men en ny studie viser at det beste for hundens helse er at den fôres en gang om dagen.

En ny studie som har fulgt over 10.000 hunder ser klare koblinger mellom fôringsfrekvens og hundens helse. Dette skriver nettstedet Science Alert. Studien er en del av et større forskningsprosjekt, Dog Aging Project

Ifølge studien har voksne hunder som bare fôres én gang om dagen en tendens til å skåre betydelig bedre på flere helseindikatorer, sammenlignet med hunder som fôres oftere.

– Vi fant at hunder som ble matet én gang daglig i stedet for oftere hadde lavere gjennomsnittsscore på en kognitiv dysfunksjonsskala. De hadde også lavere sjanser for å ha gastrointestinale og ortopediske problemer, samt lavere sannsynlighet for problemer med tenner, nyrer/urinveier og lever/bukspyttkjertellidelser, forklarer forskerteamet ifølge Science Alert i publikasjonen.

Hundehelseforsker Emily Bray fra University of Arizona var studiens førsteforfatter.

– Vi var overhodet ikke sikre på at vi ville se noen forskjeller i hunders helse eller kognisjon basert på fôringsfrekvens. Jeg tror vi ville syntes det var interessant å se en forbindelse mellom fôringsfrekvens og helse på bare ett område, så jeg ble overrasket over å se forbindelse på så mange områder, sier biostatistiker Kathleen Kerr fra University of Washington som er en av forskerne bak studien.

Mens forskerne fant sammenheng mellom hvor ofte hunden får mat og en rekke helsetilstander, fant de ingen sammenheng mellom fôringsfrekvensen og for eksempel hjertelidelser og kreft.

Samtidig påpeker forskerne at fôringsfrekvensen er innrapportert av hundeeierne, og at det dermed kan forekomme feilrapportering ettersom folk gjerne glemmer. Samtidig kan nettopp helse være en grunn til at noen hunder blir fôret oftere enn andre.

Men med denne nye kunnskapen er det kanskje lettere å motstå et par bedende hundeøyne neste gang din firbeinte venn gjerne skulle delt litt av maten din med deg…

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com