torsdag, april 2, 2020

Forskning: Vin er bedre for hjernen din enn musikk og matematikk!

Mest lest nå

Ida Gran-Jansen (32) blir mamma igjen – avslører kjønnet

Kjendisbaker Ida Gran-Jansen (32) og samboer Eirik Lyssand venter sitt andre barn til sommeren. Ida avslørte selv den store nyheten på sin Instagram-profil. "Halvveis til...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Pleier du  å nyte et glass vin i solen etter jobben eller til et godt måltid? En studie viser at vin skjerper hjernen din, og setter fart på en rekke viktige aktiviteter i hjernen på en bedre måte enn det å lytte til musikk eller å løse matematiske problem gjør.

Vin er bra for kroppen når du drikker det med måte. Det var en forskergruppe fra den medisinske avdelingen American University of Yale, som fant koblingen mellom vin og hjernefunksjoner.

Når vi drikker vin trenes blant annet minne og mønstergjenkjenning. Flere deler av hjernen aktiveres, enn når mennesker prøver å løse matematiske problem eller når de hører på musikk, skriver Independent.

Yale-professor Gordon Shepherd, mener at vinsmaking aktiverer hjernen siden smaken er «dypt avhengige av våre egne minner og følelser sammenlignet med andre som drikker samme vin.» Det er hjernen som skaper det som vi oppfatter som en smak. Altså, det finnes ingen ferdig smak i vinen uten at den først oppstår i hjernen til den som drikker vinen.

Alder, kjønn, spytt og eventuell depresjon kan påvirke hvordan vi oppfatter vinsmaken, skriver Gordon Shepherd i boken «Neuroenology».

Men du må ikke tro at du kan hive innpå en flaske om dagen og at du da får en sterkere hjerne. Det er smaksprosessen som styrker hjernen.

Drikk små slurker ofte, det er det som gjelder, skriver New York Post. Ved for store slurker mettes systemet – og å spytte ut vinen hindrer full smaksopplevelse.

En god unnskyldning til å NYTE et glass vin altså – Del gjerne videre artikkelen med en vinentusiast!

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

EU-politiker hever stemmen – Steng dyremarkedene i Kina nå!

Den svenske EU-parlamentarikeren Fredrick Federly vil stenge dyremarkedene i Kina, skriver han i en debattartikkel i svenske Expressen. Det har vært mange spekulasjoner rundt oppstandelsen...

Nå bør du bytte strømavtale – prisene er historisk lave

Spotprisene på strøm er historisk lave, og det er store forskjeller mellom dyreste og billigste avtale. Nå oppfordrer forbrukerrådet alle til å bytte avtale. Strømprisene...

Henriette Steenstrup i viruskrangel med Henriette Lien

Henriette Steenstrup reagerer kraftig på en del ting Henriette Lien skriver om koronaviruset på Instagram-kontoen sin. Hun mener Lien mangler dømmekraft og sprer usannheter. -...