Forsiden Kosthold Forskning: Vin er bedre for hjernen din enn musikk og matematikk!

Forskning: Vin er bedre for hjernen din enn musikk og matematikk!

Pleier du  å nyte et glass vin i solen etter jobben eller til et godt måltid? En studie viser at vin skjerper hjernen din, og setter fart på en rekke viktige aktiviteter i hjernen på en bedre måte enn det å lytte til musikk eller å løse matematiske problem gjør.

Vin er bra for kroppen når du drikker det med måte. Det var en forskergruppe fra den medisinske avdelingen American University of Yale, som fant koblingen mellom vin og hjernefunksjoner.

Når vi drikker vin trenes blant annet minne og mønstergjenkjenning. Flere deler av hjernen aktiveres, enn når mennesker prøver å løse matematiske problem eller når de hører på musikk, skriver Independent.

Yale-professor Gordon Shepherd, mener at vinsmaking aktiverer hjernen siden smaken er «dypt avhengige av våre egne minner og følelser sammenlignet med andre som drikker samme vin.» Det er hjernen som skaper det som vi oppfatter som en smak. Altså, det finnes ingen ferdig smak i vinen uten at den først oppstår i hjernen til den som drikker vinen.

Alder, kjønn, spytt og eventuell depresjon kan påvirke hvordan vi oppfatter vinsmaken, skriver Gordon Shepherd i boken «Neuroenology».

Men du må ikke tro at du kan hive innpå en flaske om dagen og at du da får en sterkere hjerne. Det er smaksprosessen som styrker hjernen.

Drikk små slurker ofte, det er det som gjelder, skriver New York Post. Ved for store slurker mettes systemet – og å spytte ut vinen hindrer full smaksopplevelse.

En god unnskyldning til å NYTE et glass vin altså – Del gjerne videre artikkelen med en vinentusiast!

Christine Ertesvåg
Christine har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2016. Skribent som er utdannet lærer og som alltid er på utkikk etter engasjerende historiene.

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...