Forsiden Forskning Ny studie viser at å være sammen med gode venner kan forlenge...

Ny studie viser at å være sammen med gode venner kan forlenge livet

Ser du etter den perfekte unnskyldning til å samle noen venner og nyte et godt glass med vin? Vel, da har vi nettopp hva du leter etter!

En ny studie utført ved University of Oxford har nemlig funnet ut at det å være sammen med venner minst to ganger i uken er godt for den mentale og generelle helsen. Det skriver magasinet NIF.

Gode venner forlenger livet.

Reklame

Og ikke bare det. Folk med mange venner har mindre sannsynlighet for å dø unge eller få alvorlige sykdommer. Dessuten kommer de seg fortere etter operasjoner eller andre sykdommer. Kan det bli bedre?

Professor i evolusjonær psykologi Dr. Robin Dunbar forteller i et intervju med Huffington Post at undersøkelsen viser at de som omgås nære venner to eller flere ganger i uken har ideelle resultater i forhold til de som er færre.

Mindre stress

Kjønn har ingen betydning, det er størrelsen på det sosiale nettverket som er avgjørende i undersøkelsen.

Forskere ved UCLA har også konkludert med at kvinner responderer bedre på stress dersom de har venner, nettopp på grunn et hormon ved navn oksytocin – som også er kjent som «velvære-hormonet» fordi det også er assosiert med kjærlighet og sosiale interaksjoner.

– Uansett, nøkkelen til å opprettholde sterke vennskapsbånd er å møtes, og da helst minst to ganger i uken, og da med de fire nærmeste vennene dine, sier Dr. Robin Dunbar.

Så da er det vel bare å invitere vennene over på et glass vin da?

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT