lørdag, juni 12, 2021

Ny studie viser at å være sammen med gode venner kan forlenge livet

Mest lest nå

Ser du etter den perfekte unnskyldning til å samle noen venner og nyte et godt glass med vin? Vel, da har vi nettopp hva du leter etter!

En ny studie utført ved University of Oxford har nemlig funnet ut at det å være sammen med venner minst to ganger i uken er godt for den mentale og generelle helsen. Det skriver magasinet NIF.

Gode venner forlenger livet.


Og ikke bare det. Folk med mange venner har mindre sannsynlighet for å dø unge eller få alvorlige sykdommer. Dessuten kommer de seg fortere etter operasjoner eller andre sykdommer. Kan det bli bedre?

Professor i evolusjonær psykologi Dr. Robin Dunbar forteller i et intervju med Huffington Post at undersøkelsen viser at de som omgås nære venner to eller flere ganger i uken har ideelle resultater i forhold til de som er færre.

Mindre stress

Kjønn har ingen betydning, det er størrelsen på det sosiale nettverket som er avgjørende i undersøkelsen.

Forskere ved UCLA har også konkludert med at kvinner responderer bedre på stress dersom de har venner, nettopp på grunn et hormon ved navn oksytocin – som også er kjent som «velvære-hormonet» fordi det også er assosiert med kjærlighet og sosiale interaksjoner.

– Uansett, nøkkelen til å opprettholde sterke vennskapsbånd er å møtes, og da helst minst to ganger i uken, og da med de fire nærmeste vennene dine, sier Dr. Robin Dunbar.

Så da er det vel bare å invitere vennene over på et glass vin da?

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter