onsdag, januar 22, 2020
Forskning Studie viser at morgentrøtte folk er de smarteste

Studie viser at morgentrøtte folk er de smarteste

-

Syns du det er vanskelig å stå opp om morgenen? Trykker du på snooze-knappen flere ganger før du klarer å komme deg ut av sengen? Da kan du i så fall slutte å ha dårlig samvittighet for det. Det betyr bare at du er smart.

Etter å ha slitt deg ut av senga hver morgen hele uka, kommer endelig helgen, og du kan sove så lenge du vil. (Hvis du ikke har barn, da) Og det er noe du virkelig benytter deg av. Du koser deg i senga til langt på dag. Kanskje får du høre av venner og familie at du er lat, og at du sover bort hele livet ditt. Men ikke hør på dem. Du er langt fra lat, du er faktisk smart.

Natteravnene er kreative og intelligente

Noen britiske forskere ved London School of Economics and Political Science, University College London og Birkbeck College har forsket på natteravner og intelligens. Studien er ledet av Satoshi Kanazawa og Kaja Perina.

LES OGSÅ6 helsefordeler ved å få nok søvn

Studien har de gitt navnet «Why Night Owls Are More Intelligent«, eller «Hvorfor nattugler er mer intelligente», på norsk. Der fant de ut at folk som forsover seg ofte, eller som sover lenge ut over dagen, er mer kreative og intelligente enn folk som våkner tidlig.

Legger seg etter midnatt

Forskerne kom frem til at de som legger seg senere, og står opp senere neste dag, har en høyere IQ enn de som legger seg tidlig og står opp tidlig.

Er du en av dem som liker å sove lenge? Da mener forskere at du sannsynligvis er smart! Foto: Canva

De har til og med funnet ut nøyaktig hvilket tidspunkt de aller smarteste av oss legger seg. Og er du av dem som legger deg etter midnatt, skal du ikke har dårlig samvittighet for det. Snarere tvert imot. For de aller smarteste legger seg nemlig klokken 00.29.

Når legger du deg? Og når står du opp om morgenen? Er du en morgenfriskis eller en syvsover?

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Dette skjer i kroppen din når du drikker kaffe

Mange av oss er avhengig av en kaffekopp når vi står opp om morgenen. Foruten å gjøre oss mer våken gir den varme drikken...

Nytt håp: Nyoppdaget celle kan muligens bekjempe alle type kreftformer

I følge BBC har en gruppe forskere fra Cardiff University i Wales nylig oppdaget en ny celle som skal kunne bekjempe de fleste typer...

Dolph Lundgrens nye, norske kjæreste om aldersforskjellen: – Det er litt rart

Men selv om norske Emma Krokdal (24) syns det er litt rart, er det ikke noe hun tenker mye over. Dessuten syns hun Dolph...