mandag, november 23, 2020

Ny trend: Smykker med morsmelk

Mest lest nå

Hjemme på kjøkkenbenken i Kongsberg lager Maria Drews (31) smykker med morsmelk. Ammende, nybakte mødre kan bare sende inn morsmelken sin, så får de et smykke i retur.

«Jeg syns at amming er helt fantastisk», sier Maria Drews til NRK.

«Det kan lukte litt. Det spørs hvor gammel melken er. Er den helt fersk, så går det som regel fint. Jeg har også laget av melk som var seks år gammel. Den luktet litt, men det går fint», sier hun videre.


Maria startet med den noe spesielle smykkeproduksjonen for snart ett år siden. Da hadde hun selv bestilt et morsmelk-smykke av sin egen melk fra Tyskland.

Foto: Maria Drews / Finn.no

Koker melken

Kvinnene som ønsker slike smykker, sender morsmelken sin i posten til Maria. Så koker hun den opp og tilsetter stoffer som tørker og herder melken. Når melken er hard, filer hun den slik at den blir rund, og former den som en perle. Perlen fester hun på et halskjede eller på øredobber alt etter hva kvinnen ønsker. Maria forteller at det tar rundt en uke å lage et smykke.

«Jeg er ingen smykkedesigner, men liker håndarbeid og å være kreativ», sier Maria, som jobber som barne- og ungdomsarbeider når hun ikke står ved kjøkkenbenken og lager smykker.

Maria sier hun bare har fått positive tilbakemeldinger fra venner og kjente om den noe spesielle hobbyen.

«Amming er så flott. Det er krevende og tøft til tider, men det gir så mye», sier hun.

Foto: Maria Drews / Finn.no

Sterke følelser knyttet til amming

Anne Sigstad er daglig leder i Ammehjelpen. Hun forteller til NRK at hun kjenner til flere som har bestilt slike smykker fra utlandet. Hun skjønner godt at mødre har lyst på slike smykker.

«Morsmelk og amming, det ligger så nært hjertet ditt», sier hun.

«Det er nemlig sterke følelser knyttet til amming, og det er alle slags følelser», sier hun videre.

Foto: Maria Drews / Finn.no

LES OGSÅ: Vårens nye negletrend: Negler som ser ut som hender

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter