Hjem NyheterTruecrime Ny true crime: En telefon fra en 15 år gammel gutt fra Bergen ble begynnelsen på opprullingen av et internasjonalt pedofil-nettverk

Ny true crime: En telefon fra en 15 år gammel gutt fra Bergen ble begynnelsen på opprullingen av et internasjonalt pedofil-nettverk

Dokumentarserien Operasjon Lost Boy er historien om en verdensomspennende politietterforskning, der alt startet med en telefon fra en 15 år gammel gutt i Bergen.

En maidag i 2006 drar 15 år gamle Martin Krossnes til Bergen sentrum for å møte en jevnaldrende gutt han har chattet med på nettet.

Gutten viser seg å være en 39 år gammel mann, som ønsker å få med seg Krossnes på hotellrommet sitt.

Krossnes kommer seg unna og får ringt politiet, og denne telefonsamtalen skal vise seg å få uante konsekvenser. Den er starten på en storstilt, internasjonal opprulling av et stort nettverk av pedofile: Operasjon Lost Boy.

– Sannkrim-dokumentaren Operasjon Lost Boy er en vanskelig, men viktig historie, der de norske etterforskerne forteller hvordan de gjennom fire år jaktet på menneskene bak en verdensomspennende pedofiliring. Internasjonale samarbeidspartnere, eksempelvis FBI, bidrar også med et unikt innsyn i den globale jakten på de kriminelle, sier Magnus Vatn, programdirektør i Warner Bros. Discovery.

Verdensomspennende lansering

De norske politikollegene som settes på saken i 2006 innser fort at dette er mer omfattende enn et forsøk på grooming i Bergen.

Mannen som utga seg for å være en tenåring, er den erfarne politimannen Johan Martin Vie, og han skjuler beksvarte hemmeligheter fra nettets mørkeste kroker.

Overgrepsmateriale funnet på Vies datamaskin leder etterforskerne til Romania, Brasil, Afghanistan, Storbritannia, Italia og USA, og fører til et omfattende internasjonalt politisamarbeid.

Det som startet på Bryggen i Bergen, kulminerer blant annet med flere FBI-aksjoner i Hollywood.

– Dette er en heltehistorie om tjenestemenn fra mindre politienheter i lille Norge som er instrumentelle i å avvikle et verdensomspennende pedofili-nettverk. Det er uhyre krevende arbeid som skal til for å komme på innsiden av et slikt nettverk, og gjennom disse aksjonene lyktes politiet med å avsløre menneskene bak. Dette er en historie som fortjener et stort publikum, og i likhet med våre dokumentarer Estonia og Baneheia: jakten på sannheten, skal Operasjon Lost Boy også lanseres over hele verden på discovery+, sier Magnus Vatn.

TVNorge-serien vil bli distribuert verden over gjennom Warner Bros. Discoverys nettverk.

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com