søndag, oktober 24, 2021

Nye avsløringer i Ropstad-skandalen: Unngikk å betale skatt

Mest lest nå

KrF-leder og barneminister Kjell Ingolf Ropstad sparte 175.000 kroner ved å oppgi at han hadde utgifter på foreldrenes bolig. Utgifter han aldri betalte.

Tidligere denne måneden avslørte Aftenposten at Ropstad lenge har vært folkeregistrert hos foreldrene på Sørlandet. Selv om han var godt etablert i Oslo med kone og barn. Dette medførte at han fikk gratis bolig av Stortinget.

Først i november i fjor meldte 35-åringen flytting fra foreldrene.


I følge Dagbladet kjøpte Ropstad en del av en tomannsbolig på Lillestrøm i 2009. Men her flyttet han aldri inn, da han fikk betalt bolig av Stortinget fordi han var folkeregistrert hos foreldrene og dermed hadde krav på pendlerbolig.

– Jeg er lei meg for denne saken. Vi som politikere forvalter innbyggernes tillit og da skal vi gjøre ting på en skikkelig måte. Så jeg har forståelse for at folk reagerer på dette, sa Ropstad til NRK etter avsløringene.

Men selv om Ropstad var lei seg for det som skjedde, hadde han ingen planer om å betale tilbake noe.

I et annet intervju med NRK fikk Ropstad spørsmål om han har tenkt å betale noe tilbake, noe KrF-lederen svarte at ikke er aktuelt:

– Dette er noe Stortinget har visst om hele veien, og jeg har fått tildelt bolig på bakgrunn av det, jeg har ikke brutt noe regelverk, sa han.

Nye avsløringer

Fredag kom Aftenposten med nye avsløringer i saken. Det viser seg nemlig at Ropstad også har oppgitt at han hadde boutgifter til foreldrenes hus. Det skulle dreie seg om en slags husleie der han skulle betale faste utgifter som strøm, forsikring, osv. Men disse utgiftene har aldri blitt betalt av Ropstad.

I følge Dagbladet fikk Ropstad en «skattegevinst» på 175.000 kroner ved å oppgi det uriktige opplysningene.

– Jeg avtalte med mine foreldre at jeg skulle dekke faste utgifter for dem, fordi jeg da ville falle inn under skattefritaket. Det var en dårlig vurdering, sier Ropstad til Aftenposten.

Men Ropstad hevder også at han ikke har gitt ukorrekte opplysninger med hensikt. Han forteller at det hele tiden var en plan om å betalte foreldrene en enkeltsum etterskuddsvis i desember i fjor. Men betalingen fant aldri sted.

– Avtalen med mine foreldre var at jeg skulle betale når regningen kom, sier han til Aftenposten.

Samtidig er Ropstad klar på at han nå vil ordne opp.

– Jeg har hatt fri pendlerleilighet og ikke hatt utgifter på mitt hjemsted. Derfor skal jeg betale skatt. Det er nå blitt presisert, og jeg er i dialog med Skatteetaten for å betale det de kommer frem til at jeg skal betale, sier han til Aftenposten.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter