lørdag, januar 23, 2021

Nye stopp for Hurtigruten – både Senja, Lofoten og Stavanger vil få besøk av turistskipet

Mest lest nå

Fra 2021, vil det bli satt inn nye skip som skal gå innom nye destinasjoner langs norskekysten. Den tradisjonelle ruta mellom Bergen og Kirkenes vil gå som vanlig.

«Dette er den største satsinga til Hurtigruten på norskekysten i nyere tid. Nå skal vi seile til plasser vi har drømt om å seile til lenge, og i tillegg kan vi ligge til kai mye lenger», sier konsernsjef i Hurtigruten Daniel Skjeldam til NRK.

Han håper deres nye storsatsing skal bidra til færre sesongarbeidere og økt tilflytning til de små kommuner. Hurtigruten blir nemlig et helårstilbud.


Sliter med sesongarbeidere

Mange kommuner sliter i dag med sesongarbeidere som kommer og jobber kun få måneder i året.

«Da tas reiselivsarbeidsplassene opp av sesongarbeidere som kun er der et par måneder i året. Vi legger opp til helårsaktivitet, slik at de kan ansette arbeidstakere som faktisk bor der», sier Hurtigruten-sjefen.

Han syns også det er veldig fint at skipene kan ligge til kai lenger enn før.

«Det gjør at vi i stedet for å ligge til kai i bare 20–30 minutter, kan vi ligger der imellom fem og ni timer. Vi kan gi flere opplevelser til gjestene, men også gå i en større dialog rundt utvikling av reiselivet i regionen», sier han.

Nyoppussede skip

Hurtigruten har investert nesten en milliard kroner i oppussing av skipene, slik at de fremstår som nye. I tillegg er det installert batteripakker som skal få ned utslipp. De nye skipene har 500 sengeplasser.

Reine i Moskenes i Lofoten er ett av de nye stedene Hurtigruten skal legge til kai. Ordfører i Moskenes, Lillian Rasmussen sier til NRK at hun håper dette vil føre til positive ringvirkninger lokalt.

«Dette er en god nyhet for hele lokalsamfunnet. Den nye satsingen på norskekysten bidrar til at vi som et lite samfunn kan holde aktiviteten i reiselivet oppe gjennom hele året, og legge til rette for lokale arbeidsplasser», sier hun.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter