Hjem Nyheter Nye trygdesatser: Dette er økningen for trygd og pensjon

Nye trygdesatser: Dette er økningen for trygd og pensjon

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) la torsdag frem årets trygdeoppgjør. Grunnbeløpet i folketrygden økes med 5408 kroner til 124.028 kroner.

Oppgjøret beregnes ut fra et gjennomsnitt av lønns- og prisvekst. Mens pensjonister får en økning basert på et gjennomsnitt av lønns- og prisvekst, vil de som mottar trygd, få en økning tilsvarende lønnsvekst. Dette er ment å sikre en rettferdig fordeling av midler, som tar hensyn til både prisutvikling og lønnsøkninger.

Pensjonistforbundets krav

Den 16. mai leverte Pensjonistforbundet, Samarbeidskomiteen for pensjonister (SAKO) og Samarbeidsforumet av funksjonshemmedes organisasjoner (SAFO) felles krav til regjeringen. Blant kravene var en minsteøkning på 13.650 kroner til pensjonister og uføre, samt lavere skatt for pensjonister.

Nye trygdesatser: Pensjonistene får mindre enn i fjor 😞

Posted by Sosialnytt on Thursday, May 23, 2024

Ifølge regjeringen vil alderspensjonene i år øke med 4,58 prosent, med en økning fra 1. mai på 2,76 prosent. Uføretrygd og andre trygdeytelser for personer under 67 år øker med 5,15 prosent i år, med en vekst på 4,56 prosent fra 1. mai.

Nytt grunnbeløp og reguleringssatser blir formelt fastsatt 24. mai. Pensjon og trygdeutbetalingene økes med virkning fra utbetalingen i juni, inkludert en etterbetaling for mai måned. Dette betyr at mottakerne kan forvente økte utbetalinger allerede neste måned.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com