Hjem Familie Nyfødt mor med funksjonshemming mottar hatefulle reaksjoner: «Ikke verdig å være mor»

Nyfødt mor med funksjonshemming mottar hatefulle reaksjoner: «Ikke verdig å være mor»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Livet har ikke alltid vært rettferdig mot Courtney, men til tross for alle prøvelser er hun alltid positiv.

Courtney ble født med hygroma colli, en fosterskade som forårsaker store cyster i ansiktet. Den 27 år gamle kvinnen har møtt mange utfordringer og ble konstant mobbet i oppveksten.

Fetal cystisk hygroma colli (FCHC) er en medfødt misdannelse av lymfesystemet. Kilde: Pubmed

Hun har alltid drømt om å finne noen å dele livet med. Da hun begynte å spille dataspillet Call of Duty i 2021, møtte hun kjærligheten i sitt liv, Rayden.

De to møttes først online gjennom spillet, og traff hverandre senere personlig. Ikke lenge etter flyttet de sammen og planla å starte en familie.

I mars kunngjorde det lykkelige paret at Courtney var gravid. Hun delte de fantastiske nyhetene på sosiale medier med sine mange følgere. Under sin graviditetsreise holdt hun regelmessig fansen informert om den siste utviklingen.

Den 30. september ønsket paret velkommen en frisk jente, Seraphina Rose Kay. Courtney er ikke bærer av den fosterskaden hun ble født med, så det var ingen sjanse for at hennes barn ville utvikle samme tilstand.

Men selv om resultatet ble annerledes, ville det ikke endre hvordan Courtney føler for sin datter. «Selv om mitt barn var funksjonshemmet, ville jeg elsket mitt barn uansett hva,» sier hun.

Til tross for mange positive og støttende reaksjoner, fikk Courtney også mange ondskapsfulle reaksjoner.

«Jeg har fått mye hat fordi jeg er gravid og at jeg ikke fortjener å bli mor,» sier hun til Kidspot. «Folk sier at min datter ikke fortjener å leve sitt liv med meg.»

Courtney prøvde å ignorere de hatefulle og stygge kommentarene, men noen ganger blir det bare for mye. Hun har en klar beskjed til alle disse menneskene:

«For alle som ikke forstår personer med funksjonshemming som har barn: ikke alltid trekk forhastede konklusjoner og ikke alltid tenk at alt er genetisk eller at personer med funksjonshemming ikke kan ta vare på sine barn.»

Like før jul kunne dessverre Courtney meddele at barnefaren ikke lenger er tilstede, og at hun er alenemor for Seraphina.

«Livet mitt ble snudd på hodet siden sist, alt jeg vil si er at jeg er alenemor og faren til datteren min er ikke lenger fysisk i livet hennes akkurat nå,» skriver hun på Instagram.

Lille Seraphina er en vakker jente! Vi ønsker familien masse kjærlighet og godhet! Del gjerne Courtneys historie for å spre hennes klare og positive budskap!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com