Hjem Dyr Nyhetsanker skal lage innslag om stjålet valp – så skjer det utenkelige

Nyhetsanker skal lage innslag om stjålet valp – så skjer det utenkelige

Ofte leser vi hjerteskjærende, vonde saker der dyrebeskyttelsen må på banen og rydde opp etter at folk har dumpet hundene sine. Men det motsatte er også tilfellet: Hunder er yndede tyveriobjekter.

I 2018 skrev NRK om hundetyverier, etter at det nylig hadde vært flere tilfeller av det. Ofte er det snakk om forvirrede folk som tror de kan gi hunden et bedre hjem. Som i tilfellet vi tidligere skrev om der en kvinne rappet hunden Cai utenfor en matbutikk på Kampen i Oslo. Den gangen var det Dag Gladmann Sørheim som ble redningsmannen og sørget for at hund og eier ble gjenforenet etter at en trolig forvirret kvinne åpenbart ønsket seg hund og valgte å bare rappe en.

Og selv om det er forferdelig nok at enkelte bare tar en fremmed hund og ønsker å stelle med den, så er det dessverre ikke alltid så vel at hundetjuverier er så «uskyldige». Av og til er det virkelig onde hensikter bak:

– Det er vanskelig å si hva som skjer med stjålne hunder. Ulike ting skjer i ulike tilfeller. Worst-case scenario er at mindre hunder brukes i forbindelse med hundekamper og den type ting. Vi vet også at det forkommer i Norge at man trener hunder til å jakte på andre dyr, som katter. Jakthunder blir da trent til å jakte på en svært lidelsesfull måte, sier veterinær Siri Martinsen i dyrevernsorganisasjonen NOAH til NRK.

Helt nøyaktiv hva som var motivet til mannen som stjal den 13 måneder gamle valpen i saken Juliana Mazza skulle lage en tv-reportasje om for WHDH-TV i Massachusetts, kommer ikke frem i historien. Men uansett grunn til at et hund blir stjålet, så er det traumatisk både for hunden og hundeeierne.

Vanligvis dekker Juliana Mazza nyhetsbildet – men akkurat i denne reportasjen, som også er omtalt av Little Things, endte tv-reporteren opp med å bli helten i sitt eget innslag.

Juliana Mazza var på direktesendt TV og fortalte seerne om en 13 måneder gammel valp som var blitt stjålet fra en parkert bil. Tyveriet hadde blitt fanget opp av sikkerhetskameraene på parkeringsplassen.

Og mens Mazza sto og formidlet nyheten til seerne sine, fikk hun øye på en ung hund. Det var en pointer, og den var mistenkelig lik hunden hun sto og fortalte om i reportasjen – den som hadde blitt stjålet fra den samme parkeringsvakten.

Juliana Mazza ba kameramannen sin om å gå i opptak da hun spurte hundelufteren om hun kunne få lov å klappe valpen som hun syntes lignet veldig på den stjålne hunden som var grunnen til at hun sto der og laget nyhetsinnslaget. I realiteten ønsket hun egentlig bare å se nærmere på navneskiltet: Der sto det «Titus», som også var navnet på valpen som hadde blitt stjålet.  

Da hun begynte å stille spørsmål, fortalte hundepasseren Juliana Mazza at han ved et uhell hadde tatt med seg feil hund den dagen.

– Du tenkte aldri at du kunne ringe nummeret på navneskiltet, spurte hun ham.

Mannen med Titus kom opp med en rekke unnskyldninger, og på direktesendt TV var seerne vitne til at reporteren ringte politiet.

To minutter etter trillet politibilene inn på parkeringsplassen. De setter håndjern på 29-åringen som ble siktet for innbrudd i bil og tyveri.

Titus ble igjen på parkeringsplassen med tv-teamet, og eieren var ikke sen om å komme å hente sin firbeinte venn.

Gledesscenene som utspilte seg på parkeringsplassen da eieren, Greg Siskowicz, kom for å hente Titus har varmet hjertene til langt flere enn bare Titus og eieren. Det er helt tydelig at de to har savnet hverandre inderlig.

– Jeg er overlykkelig over å ha Titus hjemme igjen, og jeg tror han også er veldig glad for å ha kommet hjem igjen.

Den utrolige historien om reporteren med falkeblikk – og den herlige gjenforeningen mellom Greg og Titus – kan du se i videoen under:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com