Hjem Kjendisnytt Nytt bilde og helseoppdatering fra Kate Middleton: Slik er bivirkningene av cellegiften

Nytt bilde og helseoppdatering fra Kate Middleton: Slik er bivirkningene av cellegiften

Prinsesse Catherine, tidligere kjent som Kate Middleton, har delt en sjelden offentlig uttalelse om hvordan det går etter at hun ble diagnostisert med kreft.

Etter en planlagt bukoperasjon i januar ble det i mars avslørt at prinsessen hadde fått en kreftdiagnose, og hun er nå i de tidlige stadiene med cellegift.

I sin første oppdatering siden hun kunngjorde diagnosen, forteller Kate at hun gjør «gode fremskritt», men at hun fortsatt har «noen måneder» igjen med behandling. Hun beskriver behandlingsforløpet som en blanding av gode og dårlige dager.

«I løpet av de dårlige dagene føler du deg svak og sliten, og du må la kroppen få den hvilen den trenger. Men på de gode dagene, når du føler deg sterkere, vil du utnytte følelsen av å være vel,» sier hun i sin uttalelse.

Sammen meldingen delte slottet et nytt bilde av prinsessen, hvor hun står tenksom mot et tre, kledd i jeans og en beige blazer.

Kate poserer på et nytt bilde. Foto: Matt Porteous

Takker for all støtten

Videre uttrykker Kate stor takknemlighet for alle de støttende meldingene hun har mottatt.

«De har virkelig gjort en stor forskjell for både William og meg, og har hjulpet oss gjennom noen av de tøffere tidene,» sier hun.

Kate har håp om å kunne delta på flere offentlige arrangementer i løpet av sommeren, men understreker at hun fortsatt har en lang vei å gå.

Statsminister Rishi Sunak har også reagert på prinsessens uttalelse med en egen melding av støtte og oppmuntring.

– Prinsessen av Wales’ uttalelse vil være spesielt meningsfull for dem som kjemper mot kreft og deres familier, sier Sunak.

– De vil gjenkjenne den samme kampen i hennes ord og hente håp og inspirasjon fra hennes styrke.

Les prinsesse Kates fulle uttalelse nedenfor

EN SKRIFTLIG MELDING FRA PRINSESSEN AV WALES

«Jeg er overveldet av alle de vennlige meldingene med støtte og oppmuntring de siste månedene. Det har virkelig gjort en stor forskjell for både William og meg, og har hjulpet oss gjennom noen av de tøffere tidene.

Jeg gjør gode fremskritt, men som alle som går gjennom kjemoterapi vil vite, er det gode dager og dårlige dager. På de dårlige dagene føler du deg svak og trøtt, og du må la kroppen få hvile. Men på de gode dagene, når du føler deg sterkere, vil du utnytte følelsen av å være vel.

Behandlingen min pågår fortsatt og vil vare i noen måneder til. På de dagene jeg føler meg vel nok, er det en glede å være involvert i skolelivet, bruke personlig tid på ting som gir meg energi og positivitet, samt begynne å jobbe litt hjemmefra.

Jeg ser frem til å delta på kongens bursdagsparade denne helgen med familien min, og håper å delta på noen offentlige arrangementer i løpet av sommeren, men samtidig vet jeg at jeg ikke er ute av skogen ennå.

Jeg lærer å være tålmodig, spesielt med usikkerhet. Jeg tar hver dag som den kommer, lytter til kroppen min, og gir meg selv den tiden jeg trenger for å helbrede.

Tusen takk for deres fortsatte forståelse, og til alle dere som modig har delt deres historier med meg.«

LES MER:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com