in

Nytt håp: Nyoppdaget celle kan muligens bekjempe alle type kreftformer

I følge BBC har en gruppe forskere fra Cardiff University i Wales nylig oppdaget en ny celle som skal kunne bekjempe de fleste typer kreftangrep i kroppen.

Resultatene fra forskningen ble nylig publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Nature Immunology. Den nyoppdagede cellen finnes allerede i blodet vårt. Så langt er behandling med den nye «T-cellen» ikke testet på mennesker, men forskerne bak studien mener at de nye funnene har «et enormt potensial» når det gjelder å behandle alle krefttyper.

Forskeren Andrew Sewell som er ansvarlig for undersøkelsen, forteller til The Telegraph at det er ekstremt uvanlig å finne en celle som har et så stort potensiale til å bekjempe kreft. Han forteller videre at funnet var helt tilfeldig da det var ingen som visste at denne spesielle cellen eksisterte.


Den spesielle T-cellen har overflatereseptorer som kan finne og angripe kreftceller. T-cellebehandlinger finnes allerede, men er begrenset til spesifikke former for leukemi. Den nye cellen skal altså kunne hjelpe til med å behandle de fleste krefttyper.

Ikke testet på mennesker

Siden cellen nylig er blitt oppdaget har forskerne har enda ikke testet behandlingen på mennesker og mangler forståelse for hvordan cellen angriper andre celler. Men forskerne har store forhåpninger til at funnene kan utvikles til en ny, revolusjonerende behandlingsmetode. Andrew Sewell uttaler til The Telegraph at han er rimelig sikker på at fremskritt vil blir gjort meget raskt.

Tanken videre nå er at det skal tas en blodprøve fra en pasient hvor T-cellene blir trukket ut og deretter genmodifisert og omprogrammert. I neste steg dyrkes cellene på et laboratorium og deretter returneres de til pasienten.

LES OGSÅFunn i nytt studie: Kroppens egne celler kan kurere diabetes

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dolph Lundgrens nye, norske kjæreste om aldersforskjellen: – Det er litt rart

Forskning: Kvinner er bedre og tryggere sjåfører enn menn!