lørdag, januar 23, 2021

Nytt lovforslag i Danmark: Registrer katten din, eller mist retten til den

Mest lest nå

Regjeringen i Danmark har kommet med forslag til en ny lov som sier at alle katteeiere plikter å merke og registrere katten sin. Hvis ikke, mister eieren rettighetene til katten.

Lovforslaget går ut på at dersom man har en umerket katt, og denne rømmer, vil man ikke automatisk få katten tilbake. Katten kan bli gitt bort til noen andre. Det skriver avisen Fyens.

I Danmark er det i dag sånn at dersom en umerket katt kommer inn på et dyreinternat eller en kennel, må kennelen etterlyse eierne i 72 timer før de kan prøve å omplassere katten. Med den nye loven, kan kennelen plassere bort katten umiddelbart, dersom den ikke er merket og registrert.


– Denne endringen bør gjøre internatets arbeid enklere, fordi de rask kan finne en bortkommen katts eier, så katten kan komme hjem igjen. Hvis forslaget går gjennom, kan en uregistrert katt gies videre med en gang, og ikke først etter tre døgn sier Anders Kronborg, sosialdemokratiet sosialdemokratiets dyrevelferdsordfører til Fyens.

Flere hjemløse katter må avlives

Grunnen til at den danske regjeringen ønsker å lovfeste merking av katter, er fordi antall hjemløse katter i landet har steget med 250 prosent siden 2004. I 2017 kom det inn 10.000 hjemløse katter på danske dyreinternat. Flere av kattene var syke og måtte avlives. Mange katter måtte også avlives fordi kennelen ikke fant nye hjem til dem.

View this post on Instagram

Det er så sant <3

A post shared by Sosialnytt (@sosialnytt.no) on

– En lov vil gjøre hjemløse katter til en oppgave for politiet. Det er nærmest umulig å finne frem til hvem som eier katten. Finner man eieren, vil vedkommende få en bot hvis katten ikke er registrert. Vi ønsker at det er eiernes kjærlighet til deres dyr som blir drivkraften bak å få katten registret, sier Anders Kronborg.

Får ikke katten tilbake

I forslaget står det også at dersom en katt går seg vill og havner på en kennel, og man finner eierne, vil disse ikke få igjen katten dersom den ikke er merket og registrert.

Tilhengerne av den nye loven, viser til at det er registreringsplikt for hunder i Danmark, og at det burde være samme regel for katter.

Er du enig i lovforslaget? Trykk på deleknappen om du mener vi burde få en slik lov i Norge også!

LES OGSÅ: Her kan du bli fengslet for å forlate hunden i kulden

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter