Forsiden Nyheter Nytt luksushotell i Tyrkia tilrettelagt spesielt for veganere

Nytt luksushotell i Tyrkia tilrettelagt spesielt for veganere

Tyrkia er et svært populært feriemål, og millioner av turister besøker landet årlig, enten for å dra på opplevelsesturer i den storslåtte naturen, eller bare for å ligge og hygge seg på en av de mange strendene de har å by på.

Nå kommer enda et tilbud, for i mars åpner «The Vegan Lodge» i Olympos, rundt 12 mil øst for det populære turistområdet Antalya. En hotell som er åpent for alle, men spesielt tilrettelagt for veganere. Det er den svenske avisen Expressen som skriver dette.

Det blir Tyrkias første hotell som helhjertet satser på et vegansk kosthold.

– Målet vårt er å utvikle mangfoldet innen Tyrkias turistnæring, som tross alt har en betydelig rolle i verden. Vi ser frem til å gi våre veganske gjester produkter og service av høyeste kvalitet, forteller Emre Dilek, en av hotellsjefene, til den veganske nettavisen Vegconomist.

LES OGSÅ
Den heltemodige 20-åringen løp inn i det brennende huset for å redde de tre barna

8. mars åpner veganerhotellet. Foto: EMRE AKYURT

Kortreist mat

Alle grønnsaker og frukt som skal serveres på hotellet kommer enten fra hotellets egen grønnsakshage, eller fra en av de nærliggende gårdene i området.

LES OGSÅ
Grusomme bilder fra det populære feriestedet i Egypt ryster verden - dyreplageri av verste sort

Men det ikke bare fokus på maten. Hver morgen kan gjestene ved hotellet delta på alt fra vandreturer til yogakurs, og det finnes ikke mindre enn tre yogasaler ved hotellet, som totalt har 34 værelser.

Hotellet holder til i Olympos, i Antalya-regionen. Foto: EMRE AKYURT

Det dreier seg imidlertid ikke bare om mat og sunn livstil – det er selvfølgelig også fullt mulig å bare slappe av og nyte late dager ved «The Vegan Lodge». Flere paviljonger, hengekøyer og sittegrupper legger til rette for dette.

Kunne du tenke deg å feriere et slikt sted, eller foretrekker du andre steder. Legg gjerne igjen en kommentar om hva du tenker og føler, og del gjerne artikkelen så andre også kan få vite om dette nye tilbudet i Tyrkia.

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet