søndag, juni 13, 2021

Nytt studie konkluderer: 5 % av kreftsykdommer skyldes dårlig kosthold

Mest lest nå

Kreft er samlenavnet på over 200 ulike kreftformer. Hvert år omkommer millioner av mennesker over hele verden på grunn av sykdommen. Kreft kan være arvelig, grunnet røyking, for mye sol eller sykdommen komme helt plutselig.

Nye studier viser nå at et usunt kosthold kan føre til kreft. Amerikanske forskere har funnet ut at hele 5 % av krefttilfeller skyldes et dårlig kosthold.

I følge amerikanske CNN så ble det nylig utgitt et nytt studie hvor det har blitt studert kreftsykdommer blant amerikanere fra 2015. De rammede var minimum 20 år. Studiet viste at hele 80.110 av amerikanerne som fikk kreft, fikk det på grunn av et dårlig kosthold. Det tilsvarer 5,2 prosent av hele befolkningen.


Forfatter på studiet Dr. Fang Zhang som er ernærings og kreftepidemiolog ved Tuffs Universitet i Boston forteller til CNN at denne andelen kan sammenlignes med antall krefttilfeller som skyldes alkohol.

De største synderne

Forskerne undersøkte syv forskjellige kostfaktorer for å finne ut hvilke matvarer som var de største synderne.

Foto: Pixabay

«Et lavt inntak av fullkorn er forbundet med den største kreftbyrden i USA, etterfulgt av et lavt innhold av melk, høyt inntak av bearbeidet kjøtt, lavt inntak av grønnsaker og frukt, høyt inntak av rødt kjøtt og høyt inntak av sukkerholdige drikker», forteller professor Zhang til amerikanske CNN.

Resultatene konkluderte altså med at det var størst sannsynlighet for å få kreft dersom man hadde et lavt innhold av fullkorn i kosten, mens et høyt inntak av sukkerholdige drikker viste minst negativ effekt av de syv forskjellige kostfaktorene.

Undersøkelsen viste også at et dårlig kosthold oftest fremprovoserte tarm og endetarmskreft.

LES OGSÅ: Hun hevder å ha kurert kreft i 1951 – Her er dietten som skal ta knekken på sykdommen

Del gjerne informasjonen videre!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter