søndag, januar 24, 2021

Obs! Kaster du dette «skrotet» kaster du penger

Mest lest nå

Les dette før du rydder i skur og garasjer. Det kan gi deg en fin slump penger.

Byggemateriale er utrolig dyrt å kjøpe nytt, derfor har de også en stor verdi i brukt tilstand. 

Hvis du heller selger dem som gjenbruk i stedet for å kaste, kan du ifølge Vi i Villa få en god slant for det gamle «skrotet» ditt. 


Bildet er tatt av MichaelGaida fra Pixabay 

– Flere byggematerialer er designet for å vare i mange år. Dette gjelder spesielt for husets “klimaskjerm” som vi kaller det, altså de ytre materialene. Vanligvis er det mellom 50 – 100 års holdbarhet på disse materialene, sier Jacob Brandt i DBA Guide til Vi i Villa

Han oppfordrer oss til å bli flinkere til å tenke på å gjenbruke de gamle bygningsmaterialene våre.

Det er først og fremst produkter som har lang levetid og en høy nypris som er verdt å gjenbruke, skriver nettstedet. Et godt eksempel er takrenner av sink. De koster mellom 500 og 800 kroner per meter og har omtrent dobbel levetid sammenlignet med plastrennene. Samtidig har designet vært temmelig uendret.

Materiale i stål og metall kan gjenbrukes og selges til en god pris. Gamle radiatorer er derfor også relevante. Det er et dyrt materiale, gjenbrukbart og de blir ikke nødvendigvis slitt etter å ha hengt i et hus i årevis. 

– Det er i tiden å være bærekraftig. For ti år siden tenkte vi mest på energi når vi snakket om klima, men nå har vi en bredere forståelse av at det også er når vi kjøper byggevarer og klær. Karbonavtrykket har kommet på dagsorden, sier Brandt. 

LES OGSÅ: Dette blir din nye hverdag i 2021

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter