in , ,

Odd Roger Enoksen ferdig som minister etter forhold til en skoleelev (18) i 2005

Foto: Skjermdump Youtube

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) beklager at han som stortingsrepresentant og senere statsråd hadde et forhold til en 18 år gammel skoleelev i 2005.

– Ja. Jeg har hatt et forhold til henne, som jeg ikke skulle hatt, og som jeg angrer på, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen (67) til VG torsdag kveld.

I 10-tiden lørdag morgen varslet Enoksen at han går av som forsvarsminister etter VGs sak.

Jenta var 18 år og elev i videregående skole i 2005 da hun møtte Odd Roger Enoksen i forbindelse med en skoletur til Oslo med politikk-klassen.


Under skoleturen fikk klassen møte den tidligere Sp-lederen, som da var 50 år gammel og stortingsrepresentant. Møtet fant sted i 2005, samme år som Enoksen ble olje- og energiminister i Stoltenbergs rødgrønne regjering.

VG har avslørt at jenta og Enoksen i etterkant av skoleturen innledet det som etterhvert skulle bli en svært nær og seksualisert relasjon. Avisa sitter på skriftlig dokumentasjon som strekker seg fra 2005 til i dag, i form av dagbøker, nedtegnede SMSer, e-poster og helsejournal fra psykolog og lege, der forholdet beskrives av kvinnen.

Hun beskriver møte med andre profilerte politikere, turer i sort regjeringsbil og at ministeren forespeilet henne en mulig sommerjobb på Stortinget.

– Jeg følte meg spesiell. Jeg følte meg utvalgt. Men så pushet han hele tiden mine grenser, sier kvinnen til VG.

Enoksen medgir at han gikk over grensa, og har derfor valgt å gå av fra stillingen som Forsvarsminister.

– Jeg har i dag gitt beskjed til min partileder Trygve Slagsvold Vedum, og statsminister Jonas Gahr Støre, at jeg ønsker å fratre som forsvarsminister, sier Enoksen ifølge NRK til NTB lørdag formiddag.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) aksepterer Enoksens ønske om å gå av som forsvarsminister, og mener det er riktig.

– Jeg ble gjort kjent med saken som gjør at Enoksen trekker seg, i går kveld. Jeg ønsker ikke å kommentere innholdet, men jeg mener det som framkommer i saken, er av en karakter som ikke er forenlig med den tilliten man er avhengig av som statsråd, noe jeg har formidlet direkte til Enoksen. Derfor er det riktig at han beklager og går av, sier Støre til NRK.

Han vil innen kort tid komme tilbake til hvem som overtar som forsvarsminister.

Heller ikke leder for senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, mener det som nå er kommet frem om Enoksen er forenelig med å være statsråd.

– Det var en nødvendig og helt riktig vurdering av Enoksen å be om å få gå av som forsvarsminister, sier Vedum til NRK.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Stine Sofies stiftelse anmelder politimester etter flyktningvoldtekt

Skuddene fra Oscarsborg: I dag er det 81 år siden Oberst Birger Eriksens beslutning reddet både Konge og Regjering