Hjem Historier fra livet Oddvar og May Britt har hengt opp et kors – Ble paff da de mottok dette brevet fra naboene

Oddvar og May Britt har hengt opp et kors – Ble paff da de mottok dette brevet fra naboene

Oddvar og May Britt Weierud har bodd i samme gata i Svelvik utenfor Drammen i ti år. For tre år siden valgte Oddvar å lage et kors av tre som han pyntet med lys og hang som pynt på huset sitt. Dette satte sinnene i kok hos naboene.

– Den har hengt der i tre år nå, og den lyser kun i jula, fordi det er da vi feirer vår frelsers bursdag, forteller May Britt til Dagsavisen.

En kveld Oddvar hadde luftet familiens hund, ser han ferske fotspor til postkassa. Han titter oppi og finner et sjokkerende brev fra en nabo.

Brevet, som først ble omtalt av Verdinytt, starter med «Det er nå 3. året dere tenner korset på husveggen deres. Vi naboene rundt dere, synes ikke det er noe særlig fint å se på hver dag. Berger kirke ligger i nærheten og der et det nok kors og de hører hjemme der, ikke på en privatbolig i ett tett boligområdet. Vi synes faktisk at det ødelegger den fine gaten vår og vi er ikke spesielt glade for å se på det.»

Naboene liker ikke dette korset. Foto: Privat

I fortsettelsen skriver de som i signaturen omtaler seg selv som gode naboer at «Meningen med korset er vel at dere liker å se på det. Det forstår vi, men slik det er plassert er det vi, naboene som ser det, ikke dere. Vi foreslår at dere fjerner korset og evt monterer det på garasjeveggen mot huset deres. På denne måten kan dere nyte synet døgnet rundt, slik vi blir tvunget til å gjøre med den plasseringen det har nå».

Naboene avslutter brevet med «Vi håper at dere tar henvendelsen til følge og fjerner det, slik at vi alle kan ha en fin adventstid».

Deretter ønsker de Oddvar og May Britt en fin førjul, etterfulgt med en smiley og signaturen «Hilsen fra gode naboer».

Foto: privat

– Jeg blir så lei meg og det gjør vondt at korset vekker slik anstøt. Vi feirer Jesu fødsel i julen og korset er symbolet på vår frelser som kom til verden, sier May Britt til Dagsavisen.

De ti årene ekteparet har bodd i gata har de trivdes godt, men nå gjør det bare vondt.

May Britt mener at det hadde vært bedre om naboer som har problemer med korset, hadde kommet personlig og snakket med dem.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com