Hjem Meninger Oddvar Stenstrøm hoderystende til Kjerkols pressekonferanse

Oddvar Stenstrøm hoderystende til Kjerkols pressekonferanse

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det har vært mange sterke reaksjoner etter Ingvild Kjerkols pressekonferanse i går. Blant kritikerne finner vi den tidligere TV 2-profilen Oddvar Stenstrøm, som er klar i sin tale om hva han mener om Kjerkols pressekonferanse.

På fredag kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at han hadde bedt Ingvild Kjerkol (Ap) om å fratre sin stilling som helseminister. Bakgrunnen er at hun er funnet skyldige i å ha jukset på masteroppgaven sin.

Oddvar Stenstrøm er en av dem som reagerer på Kjerkols oppførsel under og etter pressekonferansen. På sin Facebook-side beskrev han henne som «frekkhetens nådegave». Han kritiserte henne for å være byråkratisk og unngående i sine svar, og for aldri å ha tatt ansvar for sine handlinger.

– Det er løgn på løgn på løgn, og hun er blitt tatt med buksene nede, sier Stenstrøm i et intervju med Nettavisen.

Under pressekonferansen kritiserte Kjerkol pressens behandling av hennes medstudent, og da hun ble spurt om hun selv følte skam, avviste hun dette.

– Det er hun som burde skamme seg, sier Stenstrøm, som gir norsk presse æren for å ha avdekket saken. Han påpeker videre at uten medienes inngripen kunne Kjerkol muligens fortsatt i sin stilling.

Stenstrøm kommenterer også Kjerkols tilsynelatende mangel på anger og ydmykhet, og stiller spørsmål ved hennes resultater som helseminister. Han påpeker at til tross for økonomiske tilskudd, er ventelistene ved sykehusene lengre enn noen gang.

Den erfarne journalisten uttrykte også sympati med statsminister Støre, som har måttet håndtere flere skandaler blant sine statsråder.

– Jeg synes synd på Støre. Aldri har vel en statsminister vært involvert i så mange skandaler med statsråder, sier Stenstrøm.

Han avslutter med å uttrykke sin respekt for det store flertallet av politikere som jobber hardt for landets beste, og beklaget at skandalene også kaster skygger over de som fortjener anerkjennelse for sitt arbeid. Stenstrøm poengterte at politikerforakten, som i tilfeller som Kjerkols, dessverre kan ramme også de som er verdige sin post.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com