søndag, april 18, 2021

Öde droppet ut av skolen med toppkarakterer

Mest lest nå

Etter bare noen måneder på videregående, droppet Öde Nerdrum ut av skolen.

Som sønn av en av Norges mest kjente kunstnere, skulle man kanskje tro at Öde har malt siden han var liten. Men lenge hadde han helt andre karriereplaner.

– Jeg begynte faktisk ikke å male før jeg var 18. Jeg skulle egentlig bli fotograf og filmskaper, og gikk på medier og kommunikasjon. Jeg sluttet på videregående etter noen måneder i førsteklasse, og har ikke tatt det opp siden, sier han til Her & Nå.


– Jeg gikk ut av ungdomsskolen med et snitt på 5,5 – og er sannsynligvis den beste eleven som har droppet ut av videregående i norsk historie, fortsetter han.

Begynte å male

Det var først da han droppet ut av videregående han plukket opp en malerpensel for første gang – og ble elev av sin berømte far.

– Jeg ville ikke sagt at jeg ble mobbet ut, men det var nesten litt sånn. Det var noe med det klimaet med hensyn til min far, og fordommene der, som ble litt mye for meg, sier han.

Öde forteller at han hadde en lærer som tok ham med inn på et alenerom og kritiserte faren.

– Det var ikke noe hyggelig. Det kan godt være at han mente det godt, at det var hans måte å prøve å få til litt kommunikasjon på. Men jeg synes det var mange sånne ting som var litt ekle. Jeg sluttet, for jeg synes ikke det var noe gøy, sier han og legger til at det også var mer alminnelige grunner til at han sluttet på skolen.

LES MER:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter