torsdag, februar 25, 2021

Øde Nerdrum: «Jeg fikk spiseforstyrrelser etter Farmen»

Mest lest nå

«Farmen kjendis» er snart ved veis ende og deltagerne er nå inne i den spennende finaleuken. Flere av deltagerne har fortalt at de gikk mye ned i vekt under innspillingen.

Øde Nerdrum forteller til God kveld Norge at han ble så vant til å sulte på gården at han tok det med seg på utsiden også.

– Altså jeg spiser mat, men jeg tror jeg har hatt litt spiseforstyrrelser etter at jeg gikk ut fra gården. Det tror jeg, forteller Øde, som fikk litt kjeft da han fortalte det til en bekjent.


– Jeg husker jeg sa det til noen, og da fikk jeg litt kjeft fordi spiseforstyrrelser er en alvorlig diagnose. Men jeg mener oppriktig at det er spiseforstyrrelse, fordi man venner seg til å spise mindre enn man trenger.

Flere faktorer spiller inn

God Kveld Norge har pratet med klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør om det Øde forteller. Hun sier at hun må prate med Øde selv for å kunne vurdere om han har en spiseforstyrrelse, men Sundfør uttaler seg på et generelt grunnlag:

– Det virker på meg som om Øde opplever at han har fått et mer problematisk forhold til mat og spising, men det er alvorlighetsgraden som avgjør om man vil karakterisere dette som en spiseforstyrrelse.

Man utvikler ikke en spiseforstyrrelse fra en dag til en annen og det er flere faktorer som avgjør, forteller ernæringsfysiologen.

– Men en periode med veldig lite mat og økt fokus på kropp og vektreduksjon, noe jeg ser at det er på Farmen, kan være en utløsende årsak, forklarer Sundfør.Komiker Terje Sporsem også en som har uttalt seg om vekttap på Farmen. Han skriver følgende på Instagram: «Fun fact: Den t-skjorten var trang da jeg kom inn på Farmen..Har gått ned så mye der at jeg synes å huske at øksen var driiittung»

God Kveld Norge har pratet med TV2 for å høre om det er forsvarlig å servere deltagerne så lite mat.

– Det er lagt til rette fra produksjonens side for at deltakerne skal få i seg de næringsstoffene de trenger i løpet av oppholdet. Det er tilstrekkelig med mat, men det kan være en utfordring å få i seg nok mat siden mye av maten er ensformig og tungt fordøyelig, sier programredaktør Kathrine Haldorsen.

Deltagerne får tilgang varer som salt og sukker ved ankomst og de har også mulighet til å kjøpe seg mer mat på markedet, forteller hun.

LES OGSÅ:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter