onsdag, mai 19, 2021

Offentlig ansatt hevet lønn i 6 år uten å møte på jobb. Ingen la merke til at han var borte

Mest lest nå

Joaquín García (69) fra den spanske byen Cadiz, lot være å møte på jobben i seks år. Ingen la merke til at han ikke var der. Men så en dag skulle han hedres for lang og tro tjeneste.

Joaquín er utdannet ingeniør. Han jobbet i en offentlig etat som hadde ansvar for vann og miljø. Han ble ansatt i etaten i 2005. Da kom han fra en annen jobb i den samme kommunen.

Ifølge El Mundo fikk Joaquín utbetalt lønn hver måned i seks år. Ingen fikk med seg at Joaquín ikke møtte opp på jobben. I ettertid har det også blitt spekulert i om Joaquín i det hele tatt har vært på jobben de 14 årene han har hatt den stillingen han var ansatt i. Men det er det egentlig ingen som vet.


Møtte ikke opp for å få utmerkelse

Men en dag skulle Joaquín få en utmerkelse for lang og tro tjeneste. Da hadde han jobbet i kommunen i 20 år. Men da Joaquín ikke møtte opp for å motta gaven sin, begynte folk å lete etter han. Men de kunne ikke finne han noe sted.

I denne bygningen skulle mannen angivelig jobbe.

Viseborgermesteren Jorge Blas Fernández sier til El Mundo at han begynte å lure på om Joaquín var død.

«Han stod jo på lønningslisten. Jeg tenkte, hvor er denne mannen? Er han her fortsatt? Har han gått av med pensjon? Er han død?» sier han.

Kunne ikke svare på hva han hadde gjort

Jorge valgte å ringe Joaquín for å høre hvor han var.

«Jeg spurte han: Hva gjør du? Hva gjorde du i går, og måneden før det? Men han kunne ikke svare på det», sier viseborgermesteren.

Joaquín ble til slutt dømt til å betale tilbake 27.000 Euro, hvilket tilsvarer rundt 270.000 norske kroner. Det er en årslønn etter skatt.

Under rettsaken kom der frem at etaten Joaquín jobbet i, trodde Joaquíns arbeidsoppgaver lå under byrådet, mens byrådet trodde hans arbeid lå under etaten.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter