torsdag, februar 20, 2020
Nyheter Og årets Gullbarbie går til ...

Og årets Gullbarbie går til …

-

Hvert år deler Redd Barnas ungdomsavdeling Press, ut prisen Gullbarbien til en medie- eller reklameaktør som får unge til å kjenne seg verst.

I år har ungdommene stemt frem bloggplattformen Blogg.no som årets vinner av Gullbarbien.

«Den siste tiden har det vært en debatt rundt hvilket ansvar influenserne har. Vi ser nå at bloggerne som startet på Blogg.no har vokst seg store og tjener penger på å promotere produkter som tannbleking, piller og kosmetiske inngrep, seier Mina Vinje, leder for Press til NRK.

«Vi vet at kroppspress og psykisk helse henger tett ammen. Det at barn og unge sier at Blogg.no er vinneren av årets Gullbarbie, viser også dette», sier hun videre.

FOTO: CARL-FREDERIC SALICATH / PRESS

Får dårligere selvbilde

Bloggplattformen Blogg.no var nominert sammen med Facetune og Dagbladet. Så har barn og unge over hele landet stemt frem den aktøren de syns er verst.

Doktorgradsstipendiat Christine Sundgot-Borgen, har forsket på kroppsbilde og kroppsopplevelse blant ungdom. Hun er ikke i tvil om at bloggere som promoterer kosmetiske behandlinger, får ungdom til å føle seg verre.

«Forsking viser at ungdom som følger blogger som har et stort fokus på kropp og utseende, ender også opp med redusert selvbilde og høyere grad av det vi kaller kroppsmisnøye», seier hun.

Tar kritikken til etterretning

Press etterlyser nå strengere reguleringer fra politikere, og også fra Blogg.no selv.

«Jeg tror Blogg.no hadde blitt bedre dersom de hadde hatt strengere retningslinjer. Og så må regelverket også bli endret slik at dette ikke blir lov», sier lederen i Press.

Blogg.no mener hver enkelt blogger har et eget ansvar for det han eller hun legger ut, men de er enige i at de også har et ansvar.

«Vi tar kritikken fra Press til etterretning. Vi modererer allerede forumene våre og bloggene strengt. Strengere enn norsk lov, men vi kan bli bedre. Vi vil bruke dette som et insentiv til å jobbe med det», sier direktør Martine Lunder Brenne i Ung i Egmont, som eier Blogg.no.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...