onsdag, september 30, 2020

Og årets Gullbarbie går til …

Mest lest nå

Hvert år deler Redd Barnas ungdomsavdeling Press, ut prisen Gullbarbien til en medie- eller reklameaktør som får unge til å kjenne seg verst.

I år har ungdommene stemt frem bloggplattformen Blogg.no som årets vinner av Gullbarbien.

«Den siste tiden har det vært en debatt rundt hvilket ansvar influenserne har. Vi ser nå at bloggerne som startet på Blogg.no har vokst seg store og tjener penger på å promotere produkter som tannbleking, piller og kosmetiske inngrep, seier Mina Vinje, leder for Press til NRK.


«Vi vet at kroppspress og psykisk helse henger tett ammen. Det at barn og unge sier at Blogg.no er vinneren av årets Gullbarbie, viser også dette», sier hun videre.

FOTO: CARL-FREDERIC SALICATH / PRESS

Får dårligere selvbilde

Bloggplattformen Blogg.no var nominert sammen med Facetune og Dagbladet. Så har barn og unge over hele landet stemt frem den aktøren de syns er verst.

Doktorgradsstipendiat Christine Sundgot-Borgen, har forsket på kroppsbilde og kroppsopplevelse blant ungdom. Hun er ikke i tvil om at bloggere som promoterer kosmetiske behandlinger, får ungdom til å føle seg verre.

«Forsking viser at ungdom som følger blogger som har et stort fokus på kropp og utseende, ender også opp med redusert selvbilde og høyere grad av det vi kaller kroppsmisnøye», seier hun.

Tar kritikken til etterretning

Press etterlyser nå strengere reguleringer fra politikere, og også fra Blogg.no selv.

«Jeg tror Blogg.no hadde blitt bedre dersom de hadde hatt strengere retningslinjer. Og så må regelverket også bli endret slik at dette ikke blir lov», sier lederen i Press.

Blogg.no mener hver enkelt blogger har et eget ansvar for det han eller hun legger ut, men de er enige i at de også har et ansvar.

«Vi tar kritikken fra Press til etterretning. Vi modererer allerede forumene våre og bloggene strengt. Strengere enn norsk lov, men vi kan bli bedre. Vi vil bruke dette som et insentiv til å jobbe med det», sier direktør Martine Lunder Brenne i Ung i Egmont, som eier Blogg.no.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter