tirsdag, januar 19, 2021

Og vinneren er …

Mest lest nå

Den virkelig store prissesongen er over oss, og det skal kåres vinnere blant alt fra skuespillere og artister til idrettsutøvere og influensere. I dagens samfunn er det et stort fokus på å fremme gode verdier ved å være ansvarlige og gode forbilder. Dette gjenspeiles også på prisutdelingene verden over.

Med pomp og prakt

Prisutdelinger har alltid vært populært, enten det er snakk om den prestisjetunge Oscar-utdelingen i Hollywood for kremen av filmbransjen, Grammy Awards for de beste prestasjonene innen musikkbransjen eller norske prisutdelinger som Spellemannsprisen, Amandaprisen, Idrettsgallaen og Kjendisgallaen. Da kommer finstasen på, det skåles med champagne og de nominerte poserer så flott de kan på den røde løperen. Hovedpoenget med prisutdelinger er å gjøre stas på ulike bransjer og hedre de som virkelig har utmerket seg. Det er mange priser som deles ut, fra hvem som er best kledd til hvem som er årets forbilde. Mange lot seg røre da Kristine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla i 2019 for sin åpenhet om sykdommen og sitt enestående pågangsmot. Årets forbilde er blitt en gjev og populær pris, og den deles ut til alt fra idrettsutøvere til influensere.

Kilde: Unsplash


Fremme gode verdier

Det er et stadig større fokus på at de offentlige skal være ansvarlige, gode forbilder og fremme gode verdier. Dette gjelder ikke bare kjendiser, politikere, influensere og andre som har en stor og viktig stemme, men også bedrifter og institusjoner som har påvirkningskraft på oss. Det deles blant annet ut priser for beste reisebyråer, hoteller, restauranter, apper, nettsider og spillselskaper, som alle spiller en stor rolle i hverdagslivet til folk flest. For spillselskaper er det særlig ansvarlighet som er sentralt, og Mr Green casino har mottatt flere bransjepriser for sitt store fokus på at spilling skal være underholdende men samtidig ansvarlig. De har blant annet mottatt en av de gjeveste prisene, nemlig SBC Award for Socially Responsible Operator of the Year, for sitt engasjement når det kommer til ansvarlig spilling. Kjente personer, bedrifter og institusjoner har et viktig ansvar på grunn av den store påvirkningskraften de har, og derfor er det samfunnsnyttig med priser og kåringer som fremmer de som viser ansvarlighet, fremmer gode verdier og rett og slett fungerer som gode forbilder.

Kilde: Unsplash

En scene for politiske agendaer

Det er heller ikke uvanlig at politiske agendaer preger de ulike prisutdelingene. De fleste har fått med seg metoo-kampanjen som tok over sosiale medier og stormet i nyhetene, og da Frances McDormand ba alle kvinner i salen som hadde vært nominert til en pris om å reise seg for å motta applaus da hun mottok prisen for beste kvinnelige skuespiller under Oscar-utdelingen. Hun ville tydeliggjøre at alle disse kvinnene har historier å fortelle og sette søkelys på hvordan kvinner blir behandlet i Hollywood. Årets store trend ser ut til å være miljøbevissthet, og Golden Globe fikk i år stor oppmerksomhet for sin veganske meny, en avgjørelse som ble inspirert av den økende klimakrisen. Miljøbevissthet er også i ferd med å ta over den røde løperen, der stadig flere kjendiser velger å gå for gjenbruk og resirkulerte antrekk. Det er ingen tvil om at prisutdelinger kan være en viktig scene for å fremme politiske agendaer.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter