Hjem Dyr Også dyr kan oppleve PTSD. Se den rørende filmen om hunden Max som mistet sin eier
Dyr

Også dyr kan oppleve PTSD. Se den rørende filmen om hunden Max som mistet sin eier

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Denne sommeren slippes filmen som er basert på den sanne historien om Robbie Amell. Han var en amerikansk marinesoldat som ble drept under tjeneste i Afghanistan. Robbie var en såkalt hundefører i forsvaret. I Afghanistan hadde han med seg tjenestehunden Max. Hunden ble så traumatisert av at eieren døde, at han ikke klarte å jobbe med andre soldater i ettertid.

Max hadde utviklet PTSD. Som med mennesker så vil symptomene av PTSD hos dyr variere. Hunder for eksempel kan bli redd for høye lyder, og temperamentet deres kan endres drastisk. De fleste hunder som blir traumatisert med PTSD nekter å gjøre oppgaver som de er blitt trent opp til å gjøre.

Walter Burghardt har studert hunder som har deltatt i militære operasjoner. Han har sett mange hunder med PTSD og sier at rundt halvparten av dem på ny kan bli opptrent til oppgaver i forsvaret, mens den andre halvparten ikke er mulig å ha i tjeneste lenger. Disse blir omplassert som familiehunder – og kan bli frisk av et rolig liv. På 1970 tallet tenkte man ikke slik. Under Vietnam krigen ble flere hundre amerikanske hunder forlatt i Vietnam etter krigen. De var oppbrukt.

Denne historien endte med at Max ble omplassert hos den sørgende familien til Robbie. Sønnen til marinesoldaten, Josh Wiggins tar på seg å hjelpe Max. Det er ikke så lett for Josh, da han sliter med sin egen sorg etter farens død.

Her er den første traileren av historien som kommer på film 26. juni 2015. Jeg advarer deg, dette kjenner du i hjertet!

[sc:Facebook ]

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com