Hjem Fremhevet Økning av koronapasienter i aldersgruppen 0-17 år på sykehus

Økning av koronapasienter i aldersgruppen 0-17 år på sykehus

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Samtidig som at sykehusinnleggelsene synker er det en økning med sykehusinnleggelser blant barn.

I Folkehelseinstituttets (FHI) ukesoppdatering, ble det meldt om en nedgang på 23 prosent i nye innleggelser med covid-19 som hovedårsak fra uke 1 til uke 2.

– Det er så langt rapportert om 218 nye pasienter innlagt i sykehus med påvist covid-19 i uke 2, hvorav 112 med covid-19 som hovedårsak. Dette er en foreløpig nedgang på 23 prosent i nye innleggelser med covid-19 som hovedårsak fra uke 1, sier FHI i rapporten.

Pasienter mellom 18 og 29 år er uendret, men FHI ser nå at flere unge mellom 0 og 17 år blir lagt inn. Ved norske sykehus har de tatt imot 28 koronapasienter under 18 år. Fem av dem er eller har vært på intensivavdeling.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til Dagbladet at forklaringen at veldig mange barn under 18 år nå smittes med omikronvarianten og at stadig flere av de eldste i samfunnet er godt beskyttet mot alvorlig sykdom gjennom vaksine.

– Da blir andelen barn med alvorlig sykdom automatisk større, selv om antallet innlagte fortsatt er veldig lavt, sier Nakstad til Dagbladet.

Nakstad påpeker at det den siste tiden blitt rapportert om en større andel yngre barn blant innlagte i flere andre land.

– Det kan skyldes at omikronvarianten gir kraftigere symptomer hos barn sammenliknet med tidligere varianter. Dersom omikronvarianten for eksempel gir økt slimproduksjon luftveiene, slik mye tyder på, kan det gi pusteproblemer hos enkelte barn fordi de har små luftveier, forklarer han.

VGs koronaoversikt viser at 15.987 personer ble registrert smittet onsdag. Det er ny rekord. 249 psienter er innlagte og det er totalt 1.413 personer som er døde i Norge som følge av koronaviruset.

På verdensbasis var det 3,7 millioner nye smitteregistreringer, 9617 personer globalt døde onsdag som følge av pandemien som hittil har krevd over 5,6 millioner menneskeliv.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com