in

Øl og sex beskytter deg mot hjerteinfarkt.

hjerteinfarkt

5 overraskende måter å minske faren for hjerteinfarkt. 

Flere og flere nordmenn får hjerteinfarkt. Spesielt er det en stor økning blant unge mellom 25 og 44 år. Folkehelserapporten fra 2014 konkluderer med at rundt 500 unge blir innlagt på sykehus med førstegangsinfarkt årlig. Dette har økt med 11 prosent i løpet av 2000-tallet. Så hva kan du egentlig gjøre for å forminske sjansene eller hindre at du selv får hjerteinfarkt? En av de største årsakene til den store økningen er dårligere kosthold og mindre trim blant befolkningen. Så et sunt kosthold og mer mosjon kan utvilsomt redde deg fra hjerteinfarkt, men det finnes og alternative metoder.

Vi gir deg her fem tips til hvordan du kan minske faren for hjerteinfarkt.


Sex

En ny studie fra Tyskland viser at sex ikke bare er ufarlig etter at man har hatt et hjerteinfarkt, men faktisk beskytter deg mot et nytt. Seksuell aktivitet regnes nemlig som en moderat kondisjonstrening av den type som anbefales for å redusere risikoen for infarkt.

Stå på!

Influensavaksinen

Det er høysesong for influensa. Flere og flere velger å vaksinere seg mot det plagsomme viruset. Det viser seg at denne vaksinasjonen ikke bare beskytter deg mot influensa men også reduserer risikoen for hjerteinfarkt.

Forskere har analysert data fra fem publiserte studier med mer enn 6700 pasienter, hvor rundt 36% hadde en bakgrunn med hjerteproblem.

2,9% av personene som fikk influensavaksinen fikk et hjerteinfarkt innen ett år. For de pasientene som ikke fikk vaksinen endte 4,7% opp med hjerterproblemer i løpet av det kommende året. Spesielt pasienter som tidligere hadde vært utsatt for hjerteinfarkt hadde en stor fordel av vaksinen.

En annen studie begrunner dette med at influensa er farlig for personer som allerede har et svakt hjerte eller kan være utsatt for hjerteproblem. Derfor er det ekstra viktig for disse personene å vaksinere seg.

Øl

En ny svensk studie slår fast at to øl i uken kan minske kvinners risiko for hjerteinfarkt. Faktisk med så mye som 30%.

Forskningsstudiet har fulgt 1500 kvinner siden 1968. Et av de medisinske funnene er nettopp det at kvinner som drikker øl har mindre tilfeller av hjerteinfarkt enn hos dem som ikke drikker øl i det hele tatt. Også studier av menn tyder på det samme. Men dette betyr ikke at du bør overdrive inntaket. Personene som drakk øl annenhver dag, hadde de samme oddsene for hjerteinfarkt som de som ikke smakte den brune drikken.

Hagearbeid

Hagearbeid eller forskjellige fysiske prosjekter man jobber med er like effektivt som regelmessig mosjon. Det viser en stor svensk studie fra Karolinska Institutet i Stockholm, som studerte mer enn 4200 personer i 60 årsalderen. Forskerne så på livsstil og motivasjonsvaner og kontrollerte deres hjerter gjennom 12,5 år.

Resultatet viste at de som var aktiv i hagen, eller med annet utearbeid, hadde 30% mindre sannsynlighet for å få hjerteinfarkt, enn de som ikke gjorde det.

Menneskets beste venn

Det sies at hunder er menneskets beste venn. Vell, forskning slår fast at hunden også er hjertets beste venn! Studier som tilsier at det å ha kjæledyr gir deg bedre fysisk og mental helse finnes det mange av. Et ekspertpanel fra den amerikanske hjerte organisasjonen AHA har imidlertid slått fast hunder har aller størst påvirkning på helsen vår, og hjerteproblemer. Men hvorfor er det slik?

«Mennesker som har hunder lever lenger enn mennesker som har katter. Det er naturlig å tenke at dette har sin begrunnelse i at hundeeiere er mer aktive. Men også den emosjonelle siden av det å ha en hund er en sterk del av teorien om hvorfor hundeeiere lever lenger og har mindre hjerteproblemer», sier Dr. Thomas Lee til Harvard Heart Letter.

Så da har vi gitt deg fasiten. Ha mye sex, drikk 2 øl i uken, skaff deg en hund og gjør hagearbeidet ditt! 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

15 Unbelievable Facts About Sushi You Probably Don’t Know

7 Simple Ways To Blow A Kiss Like A Pro