onsdag, mai 19, 2021

Ola og Kari Nordmann forsøkte å svindle for en halv milliard i fjor

Mest lest nå

I 2019 forsøkte Ola og Kari Nordmann å svindle forsikringsselskapene for nesten en halv milliard kroner. 

– Internasjonalt viser beregninger at om lag 10 prosent av alle forsikringskrav er forsøk på forsikringssvik. Vi anslår at mellom fem og ti prosent av kravene vi mottar i Norge, er forsøk på forsikringssvik, sier Vera Sønsthagen til Dagbladet. 

Sønstehagen er sjef for Gjensidiges utredere. Deres jobb er å avsløre forsikringssvindlere. 


Politiet advarer om ny svindelmetode. Illustrasjonsfoto fra Canva

Dagbladet skriver at tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge, viser at nordmenn forsøkte å bedra forsikringsselskapene til uberettiget å utbetale nærmere en halv milliard kroner i 2019. Samme året avslo forsikringsbransjen 958 skadeforsikringskrav, og 284 saker som gjaldt syke- og uføreprodukter.

Slik forsøker vi å svindle

Og svindeljegerne til Gjensidige kommer over alle mulige saker. De har sett alt fra folk som tenner på huset sitt til andre som vil ha ny mobiltelefon gratis og derfor melder telefonen stjålet. 

– Det kan være alle. Unge som gamle, kvinner og menn. Vi har avslørt alt fra leger og advokater til industriarbeidere og uføretrygdede, sier Sønstehagen.

Hun sier det ser ut til å være et fellestrekk at mange har tenkt igjennom det de gjør, og at forstår konsekvensene om de blir avslørt. 

Likevel forsøker mange seg på forsikringssvindel, selv om de også vet at sjansene for å bli avslørt er stor.

– Det er de som er ærlige, som betaler prisen. De ærlige må på grunn av svindlerne betale en høyere forsikringspremie, sier Sønsthagen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter