in

Olaug Bollestad om presset: Jeg kler meg akkurat som jeg vil – og veier det jeg vil!

Olaug Bollestad

Samfunnet stiller krav. Både til klær, utseende og ikke minst kropp. Men Olaug Bollestad nekter å la seg påvirke.

Det er vel få av oss som ikke kjenner på det. Det evinnelige presset om hvordan vi skal fremstå. Spesielt etter sosiale mediers ankomst blir det mer og mer fokus på riktige klær, riktig kroppsfasong og «idealene» med det perfekte ytre blomster på Facebook, Instagram, TikTok og andre kanaler. Det er ikke rart vi blir påvirket.

Så kan man jo bare tenke seg til hvordan dette er for en offentlig kjent person, som mange mener noe rundt og som får drøssevis av reaksjoner på både væremåte og utseende.


Politiker Olaug Bollestad (Krf) har selv over 100.000 følgere på Instagram. Gjennom sine verv og jobber har hun ofte møtt «krav» om hvordan hun skal ta seg ut, men nekter å høre på det. I et større intervju med KK forteller hun nå hvordan hun tar og står for sine egne valg.

Man skal gå i det man vil!

Da Bollestad var ordfører i Gjesdal var det blant annet forventet at hun skulle stille i sort blazer. For Bollestad, som liker å kle seg i farger, var det aldri aktuelt.

– Jeg nektet å gå i dressjakkene det var forventet at jeg skulle gå med. Jeg har noen i fine farger, men det er ikke det som gjør meg til Olaug. Jeg har lyst til å vise et ærlig bilde av livet. Man skal få lov til å gå med de klærne vi vil, og være den man vil, sier hun til KK.

View this post on Instagram

A post shared by Olaug Vervik Bollestad (@olaugjohanna)

Videre forteller Bollestad at hun tror Instagramkontoen hennes har blitt så populær, nettopp fordi hun deler det som er ekte. Hun mener at folk gjerne begynner å bli lei retusjering og «perfekte» kropper på sosiale medier.

Bollestad er også opptatt av at trening og en sunn livstil er bra, men det må være fordi man gjør det av egen vilje og ikke fordi det kommer som et press på hvordan man skal se ut.

– Hvem har bestemt at det skal være sånn? Det er viktig med trening og å ha en sunn kropp når man tenker på folkehelse i det. Men fra dét og til å verdsette folk og rangere folk på vellykkethet ut ifra utseende, det skaper ekstra belastning – spesielt på kvinner, sier Bollestad til KK.

Selv har Bollestad født fire barn, noe som merkes på kroppen.

– Jeg kunne helt sikkert hatt en valk mindre på magen og hatt godt av det, men da må jeg gjøre det fordi jeg har lyst til å ta vekk de 5 eller 10 kiloene. Ikke fordi noen andre mener at jeg skal gjøre noe med det, sier hun.

Og til slutt kommer Bollestad med en uttalelse til KK som mange nok kan kjenner seg igjen i:

– Nå er jeg en voksen dame. Jeg er blitt 60 år og jeg skal gå som jeg vil, kle meg som jeg vil og gjøre det jeg vil. Jeg skal bære kiloene mine selv.

For en herlig dame Olaug Bollestad er! Du må gjerne klikke på deleknappen om du ønsker å spre budskapet hennes; vær deg selv!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Sjarmerer med «Dance Monkey» på The Voice Kids

Stormen herjer i Midt-Norge: Vinden har tatt buss, tak og strøm