onsdag, september 23, 2020

Olav Thon gjør det igjen : gir en milliard til forskning på muskel– og skjelettlidelser

Mest lest nå

4-åringen døde på tragisk vis – rett før sa han disse nydelige ordene om himmelen

Det finnes ikke noe mer hjerteskjærende enn historier om barn som dør. Det føles så utrolig urettferdig. Så meningsløst. Silas var bare fire å gammel...

Milliardæren Olav Thon har ved en rekke anledninger gitt bort store summer til forskningsprosjekter. Nå er det forskning på muskel– og skjelettlidelser som nyter godt av Thons gavmildhet. 

Thon fortalte selv om planene da han gjestet programmet Torp på NRK onsdag kveld.

– Disse plagene som koster staten, og alle stater, milliarder av kroner i sykepenger og fravær i arbeidslivet, men er merkelig lite prioritert i det offentlige forskningsapparatet, sier Thon ifølge NRK.


Han forteller videre at han vil opprette en ny stiftelse til formålet, og legger ikke skjul på hvor mange penger som må til.

– Skal det være noe vits i dette her, så snakker vi om en milliard. Såpass må det være, sier Thon i programmet.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Fantastiske nyheter! 🤩 Dette vil kunne ha store ringvirkninger for den norske folkehelsen 👏 #olavthon #dax18 #muskelogskjelett

Et innlegg delt av Skøyen Osteopatiske Senter AS (@skoyenosteopatiskesenter)

Thon påpeker at vi stadig får en eldre befolkning, og derfor må prioritere mer kunnskap om muskel– og skjelettlidelser.

LES OGSÅ: Mellom 80-100.000 nordmenn lider i dag av demens. I fremtiden kan tallet dobles

– Å se en nasjon av 100-åringer i hver sin rullestol er ikke noe godt for et samfunn. Og slettes ikke noe godt for dem som befinner seg i den situasjonen, sier han.

Man skal jo levere alt fra seg

Olav Thon stiftelsen har snart delt ut 200 millioner kroner til forskning og gode formål, og eiendomsbaronen har tidligere forklart hvorfor han deler ut penger til slike formål, fremfor å gi alt til familie og venner.

– Man skal jo levere alt fra seg. Vårherre har vært ganske grundig når det gjelder akkurat det. Det blir vel galt å kalle ham kommunist, men det er ikke så langt unna, sa Thon til Dagens Næringsliv før han fortsatte:

– Så da er spørsmålet om man skal levere det til slektninger som kanskje ikke trenger det. Jeg har ingen barn, men mange slektninger. Men den største ulykken i livet er å arve mye penger. Jeg ønsker ikke å ødelegge noen med det.

For en mann og for et bidrag han gir til norsk forskning! Nå hyller vi Thons giverglede og takker han for at han stadig donerer penger til forskning som kan komme meg og deg til nytte. Trykk på deleknappen for å sende din hyllest du også! 

LES OGSÅ: Forsker kan ha funnet kuren mot Multippel sklerose – Gir håp til millioner

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter