Forsiden Nyheter Olav Thon slår på stortromma igjen - gir vekk 33 millioner til...

Olav Thon slår på stortromma igjen – gir vekk 33 millioner til forskning

-

Gjennom en årrekke har Olav Thon gitt bort penger til forskning og nyttige formål. Denne gang er det blant annet to forskningsprosjekter innen behandling mot artrose og til beinregenerering som får smake gavmildheten til Thon. 

Olav Thon Stiftelsen har ved en rekke anledninger gitt sin støtte til forskningsprosjekter de mener er viktig for det norske samfunnet. Hvert år deler de ut priser til personer eller prosjekter som har utmerket seg spesielt.

Olav Thon er selv styreformann i stiftelsen og sammen med professor Ole Petter Ottersen, leder for stiftelsens fagråd, delte de ut årets priser på torsdag. I følge forskning.no blir det i år delt ut 33 millioner kroner til forskning, hvorav 20 millioner av dem går til støtte for nordisk forskningssamarbeid innen medisin.

– Et nordisk forskningssamarbeid er nyttig. Vi har forbausende gode forskere ved universitetene i Norge, men vi kommer ikke fra at både svenske og danske universiteter har forskere som vi gjerne vil samarbeide med, sier Thon til NTB.

Professor Moustapha Kassem ved Syddansk Universitet og UiO-professorene Ragnhild Solberg og Harald T. Johansen får 10 millioner til forskning på beinregenerering.

– Norge er av en eller annen grunn i verdenstoppen når det kommer til beinbrudd. Det er viktig med forskning som belyser problematikken, sier Ottesen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Strømmen Storsenter (@strommenstorsenter) on

Den største ulykken i livet er å arve mye penger

Olav Thon stiftelsen har snart delt ut 200 millioner kroner til forskning og gode formål, og eiendomsbaronen har tidligere forklart hvorfor han deler ut penger til slike formål, fremfor å gi alt til familie og venner.

LES OGSÅ
Bussjåføren kastet av elev og har en klar beskjed til foreldrene: Vi skal ikke behøve å oppdra deres barn
LES OGSÅ
Barn triste etter at kommunen krever trehytta deres revet

Man skal jo levere alt fra seg. Vårherre har vært ganske grundig når det gjelder akkurat det. Det blir vel galt å kalle ham kommunist, men det er ikke så langt unna, sa Thon til Dagens Næringsliv før han fortsatte:

Så da er spørsmålet om man skal levere det til slektninger som kanskje ikke trenger det. Jeg har ingen barn, men mange slektninger. Men den største ulykken i livet er å arve mye penger. Jeg ønsker ikke å ødelegge noen med det.

For en mann og for et bidrag han gir til norsk forskning! Nå hyller vi Thons giverglede og takker han for at han stadig donerer penger til forskning som kan komme meg og deg til nytte. Trykk på deleknappen for å sende din hyllest du også! 

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .