lørdag, januar 16, 2021

Ole Einar Bjørndalen viste gammel klasse i «comebacket»

Mest lest nå

Over 46 000 hadde møtt frem på skiarenaen i Gelsenkirchen for å overvære det spektakulære showrennet hvor blant annet den legendariske skiskytteren Ole Einar Bjørndalen var en av deltakerne.

Ole Einar, som har 13 OL-medaljer, 45 VM-medaljer og 95 verdenscupseiere etter 25 år i verdenstoppen, ble tidlig utpekt som favoritt blant de fremmøtte, og det var ingen tvil om at mange var kommet ene og alene for å hedre skikongen.

En gest for å hylle Bjørndalen

Dog var det en av de andre deltakerne som sto for den største overraskelsen, en overraskelse ingen kunne gjette seg til skulle komme.


For selv om Ole Einar lå godt an til en fjerdeplass ville konkurrenten Benedikt Doll det annerledes. Han lå an til en tredjeplass, men da han forsto Ole Einar lå like i hælene på ham, valgte han en noe utradisjonell avslutning på oppvisningsløpet.

Doll stanset ved mållinjen – og ventet på Bjørndalen – slik at de kunne gå hånd i hånd over mållinjen. Ole Einar noen centimeter tidligere enn Doll, slik at han fikk en velfortjent pallplass.

Foto: Skjermbilde NRK

– Det var en veldig fin gest. Det er imponerende at han gjør det på hjemmebane. Tusen takk, sier Ole Einar Bjørndalen i et intervju med NRK etter gesten til Benedikt Doll.

– Det var en takk fra hele skiskytterverden, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith om episoden.

Ole Einar Bjørndalen ble også hyllet etter rennet, og Bjørndalen skriver på Instagram at den spesielle seremonien gjorde inntrykk på han.

Du kan selv se et glimt av seremonien i videoen nedenfor, og del gjerne artikkelen hvis du er enig i at Bjørndalen er en av de største skiløperne noensinne.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter