Forsiden Historier fra livet Olga på 86 år ble kastet ut av leiligheten – boligen skulle...

Olga på 86 år ble kastet ut av leiligheten – boligen skulle brukes til asylsøkere.

Olga Simonsson, 86, kastes ut av leiligheten sin. Den skal nemlig omgjøres til en del av et asylmottak i privat regi.– En forferdelig forandring for min del, kommenterer Simonsson. Men Olga vil allikevel bidra til å hjelpe de nye landsmennene. Hun har selv en bakgrunn som flyktning.

Det er den svenske avisen dt.se som forteller historien om den eldre damen som bor i Fredriksberg. På mandag skal hun og noen venninner arrangere loppemarked i de gamle politilokalene i Fredriksberg. Formålet er å skaffe penger til de mange asylsøkerne som har inntatt byen. 

Reklame

Olga Simonsson forteller at hun selv har en bakgrunn som flyktning. I 1948 flyktet hun fra daværende Østtyskland, og endte 4 år senere opp i Sverige og Fredriksberg. Hennes bror forsvant i Russland i 1943, hva som hendte med han vet hun fremdeles ikke. Kanskje lever han, kanskje ikke.

Olga kom fort inn i Sveriges samfunn. Etter 10 dager i landet fant hun kjærligheten og har siden blitt boende i Fredriksberg, hvor hun blant annet drev en kiosk i over 10 år.«Jeg har truffet noen av flyktningene, men jeg kan ikke snakke engelsk. De kommer forbi på sykkel og hilser så fint når de passerer meg.» Med sin bakgrunn som flyktning så ønsker hun å ta godt i mot de nye innvandrerne i Fredriksberg.«På mandag starter vi med loppemarked. Vi vil by alle som kommer på kaffe. Jeg vil virkelig hjelpe til.»

Men Olga har vanskelig for å forsone seg med tanken på at hun nå blir tvangsflyttet fra leiligheten som har vært hennes hjem i elleve år. Olga og hennes mann Uno flyttet inn i 2004. For et knapt år siden gikk hennes mann bort. Tre måneder senere fikk Olga beskjed om at hun måtte flytte.

«Det var kanskje like greit at min mann døde før dette skjedde. Han hadde aldri orket å flytte herfra», forteller Olga før hun fortsetter:

LES OGSÅ
Laura la ut toppløsbilde av seg selv og fikk høyst uventede reaksjoner

«Jeg var fremdeles i stor sorg over at min mann gikk bort, så kom den smellen her på toppen av sorgen.»

I februar ble det nemlig en ny eier av bo-komplekset som Olga bor i. Da skjedde ting fort. Den nye eieren kom på besøk. Han fortalte at Olga nå ble kastet ut. Alle leilighetene skulle gjøres om til asylmottak.

«Jeg trivdes så godt der. Vi har laget til en fin uteplass hvor alle pleide å samles til fester og sosiale lag om kveldene. Jeg ble lovet at jeg skulle få hjelp med selve flyttingen. Men det kom aldri noen hjelp.»

I dag bor Olga Simonsson på et eldrehjem i Fredriksberg.

«Her trives jeg 99%. Men alle venninnene jeg hadde fått der hvor jeg bodde før er nå spredt over alt. De besøker av og til, men det er ikke det samme som når vi kunne møtes på uteplassen mellom leilighetene våre.»

Til tross for det som har skjedd så er Olga snau med å poengtere at hun ikke har noe i mot flyktningene som kommer til Fredriksberg. Det er systemet og pengejaget hos private aktører hun er forbannet på. Man kan tjene store penger i det private markedet på å huse flyktningene nå.

«De er bare opptatt av pengene». sier Olga.

Olga må være en dame med et stort hjerte. Man skulle kanskje tro at hun var bitter på flyktningestrømmen som har vært en medvirkende faktor til at hun måtte flytte. Det er hun altså ikke, hun vil heller hjelpe flyktningene.

Del gjerne historien til Olga videre.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT