onsdag, mai 19, 2021

Oljeprisen skjøt til værs etter tweet fra Trump

Mest lest nå

Oljeprisen har lagt på rekordlave priser siden samtalene mellom Saudi-Arabia or Russland om produksjonskutt, gikk i dass. I dag skjøt prisene til himmels etter tweet fra Trump.

På Twitter skrives USAs president at han hadde vært i samtaler med Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman. Kronprinsen har, ifølge Trump, vært i samtaler med Russlands president Vladimier Putin. I tweeten skriver Trump at etter samtalene kunne han forvente at de to oljegigantene kommer til å kutte produksjonen med omtrent 10 millioner fat per dag.

Fra 26 dollar til 36 på få minutter

Oljeprisen skjøt til værs i etterkant av tweeten. Et fat nordskjøolje bykset i halv fem-tiden fra 26 til over 36 dollar på få minutter, skriver E24.


Etter tweeten har prisen stabilisert seg de siste timene, og ligger nå på rundt 29 dollar fatet.

Oljeprisen bykset opp fra 26 dollar til 36 dollar på få minutter. Nå er prisen på cirka 30 dollar. @ Oilprice.com

Russiske myndigheter benekter påstanden

Vladimir Putins kontor, benekter derimot påstanden om produksjonskuttet og samtalene mellom Russland og Saudi-Arabia.

– Nei, det har ikke vært noen slik samtale, sier Putins talsmann Dmitrij Peskov til det russiske nyhetsbyrået Interfax, ifølge E24. Det er heller ikke planer om slike samtaler, legger han til.

Saudi-Arabia tar til orde i en pressemelding, og inviterer OPEC landene og andre oljenasjoner (deriblant Russland) til samtaler, etter amerikansk ønske (og press, journ. anm.).

Blodrøde tall

En endelig enighet mellom OPEC og Russland vil være gode nyheter for norsk oljeindustri, som i dette kvartalet har sett blodrøde tall. Den lave etterspørselen er selvsagt grunnet Koronavirus-pandemien, men også et resultat av OPEC sine mislykkede samtaler med Russland tidlig i mars.

Les også: Nå kommer den globale resesjonen – Hold dere fast og ta vare på hverandre

Uansett om Russland og OPEC kommer til enighet om høyt ønskede produksjonskutt, vil oljeprisen trolig holde seg svært lav i lang tid, ettersom etterspørselen rammes svært hardt av et fly står på bakken, og næringslivets ligger nede for telling under Koronakrisen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter