Hjem Dyr Omplassert skipskatt stjeler rampelyset på Instagram

Omplassert skipskatt stjeler rampelyset på Instagram

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

De fleste av oss synes det er litt gøy med en ny følger på Instagram. Katten Sansa gidder antagelig ikke heve brynet over verken det blå eller det grønne øyet – denne katten har nemlig hele 26.000 fans. 

Omplasseringskatten Sansa trekker beundrende blikk på Instagram-kontoen @Sansa.thecat. Hun har et karakteristisk utseende, og med seks tær på hver forpote ser det nesten ut som hun har på seg votter.

Men livet var ikke alltid lett for den kritthvite katten med et blått og et grønt øye. Kun et år gammel ble hun forlatt av familien sin og levert på et omplasseringshjem. Det var her hun traff sin nye matmor Karen, som har opprettet instragramkontoen hennes. 

At historien skulle ta en lykkelig vending, der Sansa endte opp med en kjærlig familie og berømmelse på internett var slettes ikke åpenbart. Hun kunne fort endt opp med omplasseringshjemmet Manhattan Petco som sitt permanente hjem. Den nydelige skipskatten har nemlig felin hyperestesi, som er en epilepsilignende sykdom med anfall. 

Heldigvis kom Karen. 

– Sansa var den eneste katten som gjemte seg og vi ikke kunne se fjeset på, forteller Karen ifølge GwenCooper.com og People.

Karen som til daglig jobber med handicappede barn, hadde et lite håp om å finne en katt med spesielle behov som trengte nettopp henne. Så selv om de andre kattene var vennlige og kjærlige, og Sansa var helt motsatt, var det Sansa som fanget Karens oppmerksomhet.

– Holdningen hennes viste tydelig at hun nylig hadde blitt forlatt av den eneste familien hun noen sinne hadde kjent, og var trist og nervøs, sier Karen. 

https://www.instagram.com/p/CEhTZsTpi_f/

– Jeg forelsket meg umiddelbart, forteller Karen.

Karen og mannen Jack tok med Sansa hjem samme dag. Da Sansa skjønte at hun var trygg og elsket i sitt nye «for alltid»-hjem, blomstret hun opp. Idag er Sansa en trygg og glad katt som får den veterinærhjelpen hun trenger. 

Skipskatt

Skipskatt er en betegnelse på katter med polydaktyli. Det vil si flere enn det normale antallet tær (18 – fem på forpotene og fire på bakpotene). Defekten er arvelig og genet må finnes hos begge foreldrene. Mange oppfatter katter med denne misdannelsen som en egen rase.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com