Hjem Viralt Omsorgshjem får kritikk etter videoer som viser ansatte som gjør narr av eldre demenspasienter i bleier

Omsorgshjem får kritikk etter videoer som viser ansatte som gjør narr av eldre demenspasienter i bleier

Ansatte ved et omsorgshjem i Lancashire har blitt kraftig kritisert etter at videoer på TikTok viser to pleiere som gjør narr av eldre demenspasienter.

Videoene som har fått massiv spredning på den populære sosiale medieplattformen TikTok, har avdekket urovekkende adferd blant minst to ansatte ved omsorgshjemmet. I en av videoene blir personalet fanget på film mens de går nedover en korridor iført voksenbleier.

I et svært upassende øyeblikk går de side om side og vrikker på baken mens de bærer bleier som er ment for eldre beboere som lider av demens.

En annen video viser en omsorgsarbeider som bruker en hvilestol, normalt tiltenkt pasientene, mens sangen «You Raise Me Up» av Westlife spilles i bakgrunnen.

Reaksjonene på videoene har vært sterke, med mange som har uttrykt sin avsky over den respektløse adferden som er fanget på film. Spørsmål om omsorgskvaliteten og ansattes etiske ansvar har blitt reist i kjølvannet av denne hendelsen.

Lokale myndigheter og tilsynsorganer har blitt kontaktet og oppfordres til å gjennomføre en grundig etterforskning for å fastslå ansvar og sørge for at lignende hendelser ikke gjentar seg i fremtiden.

Selv om Gillibrand Hall sykehjem ble sertifisert som «God Standard» av Care Quality Commission (CQC) så sent som i mars i år, har den nylige hendelsen kastet en skygge over dets tidligere gode rykte.

Century Healthcare Management, som administrerer Gillibrand Hall sykehjem i klasse II, har utstedt en offisiell uttalelse hvor de uttrykker sin gru over videoen og tar avstand fra ansattes oppførsel. De har annonsert at de har tatt «nødvendige skritt» for å etterforske hendelsen og eventuelt avslutte ansettelsesforholdene til de involverte ansatte.

«Selskapet er sjokkert over hva våre ansatte har valgt å gjøre, og vi iverksetter allerede passende tiltak, inkludert etterforskning og suspensjon av ansatte. Vi tar denne saken svært alvorlig og tolererer ikke denne oppførselen,» kunngjorde Century Healthcare Management i uttalelsen.

Nedenfor kan du se videoen:

Care home staff suspended over TikTok videos

Staff at a care home have been suspended pending an investigation after video footage appearing to show them wearing nappies and mocking patients was shared on social media.

Posted by Lancashire Post on Thursday, October 20, 2022

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com