Hjem Historier fra livet Onsdag 13.01.2016 (ei veke sidan) skjedde det noko som ikkje skal skje i bygda vår.

Onsdag 13.01.2016 (ei veke sidan) skjedde det noko som ikkje skal skje i bygda vår.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Øystein Peddy Pedersen hadde en ekkel opplevelse for en uke siden. Han og konen opplevde at en fremmed mann hadde lokket til seg datteren deres på 5 år for å vise henne en blomst. Mannen forsvant da mor ropte etter datteren. Hun hadde heldigvis ikke blitt utsatt for noe. Man fikk et glimt av mannen som var kledd i mørke klær og hadde en mørk hette over hodet.

Med tillatelse gjengir vi Øystein sitt Facebook-innlegg, samt bilde av mannens skoavtrykk. (NB: innleggets bilde er et illustrasjonsbilde og har ikke noe med saken å gjøre)

Dette skal ikkje skje

Onsdag 13.01.2016 (ei veke sidan) skjedde det noko som ikkje skal skje i bygda vår. Familien på 4 hadde vert på isen på Sæbøtjørna i Høyanger og gått på skøyter.
Mor og dotter (5 år) bevegde seg heimover kl:20.16, då far og son runda av hockeykampen og kom 10 min seinare.
Dottra vår låg annslagvis 100 – 150m foran mor på heimvegen. Det er uoversikteleg i trappeoppgangen til huset vårt, der garasje mot nabo ligg tett inntil trappeoppgang, men litt avsides til.
Sambuaren observerte at dottra svingte inn ca med trappeoppgangen til huset vårt.

Sambuaren min kom inn husdøra ca klokken 20.20 ca 1,5 minutt etter mi dotter. Dottera vår var ikkje komen heim. Instinktivt ropte sambuaren navnet på dottera vår og gikk ut igjen.

Ho kunne skimte refleksvesten til dottera vår foran nabogarasjen. Etterkvart steig ein mann kledd i mørke klede og hettegensar (hetta var på hovudet) fram i vegen og starta og gå hurtigt nedover mot nobel/asylmotaket. Sambuaren min ropte etter han, og han starta då og springe og tok til høgre retning storebrua.

Sambuaren konsentrerte seg naturleg nok om dottra vår og følgde ikkje opp mannen.

Vi trur nok at det gjekk bra med dottra vår, då ho hadde alle kleda på og virka «normal», samt tida med mannen var minimal.
Etterkvart når sambuaren fekk summa seg, og hadde snakka med politiet, spurte ho dottra vår kva «mannen» ville.
Mannen ville følgande: han ville vise ho ein blomst, men dette skulle bli mellom ho og han.

Då eg kom heim starta eg og gå opp skoavtrykka, det var grei skuring i starten grunna nysnø. Det var heller ingen andre fotavtrykk i starten, men mangen fotråkk på storebrua gjorde det vanskjeleg og eg mista sporet der.

Eg veit følgande: Han har sprunge opp med elitegym og vidare bak nobel og gjømt seg der. Deretter har han bevegd seg opp og over storebrua til sentrum.
Vidare har eg lagt ved skoavtrykkett som eg kunne følge heile vegen til sotrebura. Eg er 100% sikker på at dette er rett sko, då det ikkje var andre avtrykk foran nabogarasjen. Samme avtrykk var også bak nobel.

Det eg håpar på, er om nokon kjenner igjen skoavtrykka? Kva sko høyrer dei til?

sko

Kilde og foto: Facebook

Har du noe informasjon å bidra med? Send mail til:oysteinronnestad88@gmail.com

Eg håpar ved at du delar denne «posten» kan vi kanskje få fleire svar, har det ei naturleg forklaring? (heller tvilsomt)
Beklagar at vi venta ei stund med dette, men dette har ikkje vert lett og ta inn over seg.
Det er uvissa som gneg eit mamma og pappa hjerte, spesielt om kveldane.
Vi vil ha kvardagen og søvnen tilbake!

PAPPA.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com