Hjem Fremhevet Onsdag kommer planen for gjenåpning av Norge

Onsdag kommer planen for gjenåpning av Norge

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Statsminister Erna Solberg vil presenter planen for å gjenåpne Norge førstkommende onsdag.

Søndag kveld forlenget helseminister Bent Høie de nasjonale tiltakene dra 12. til 14. april.

– Regjeringen forlenger de strenge nasjonale tiltakene med to ekstra dager, fra 12. til og med 14. april. Dermed får vi et bedre grunnlag til å vurdere hvordan påskeferien har påvirket smittesituasjonen, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie i en pressemelding fra regjeringen.

Men uavhengig av denne forleningen vil statsminister Erna Solberg legge frem en plan for Stortingen førstkommende omnsdag om hvordan vi skal gjenåpne Norge. VG melder at Solberg først vil orientere Stortinget kl. 10, og deretter orienteres resten av befolkningen gjennom en pressekonferanse.

Regjeringen hadde opprinnelig varslet  en gjenåpningsplan før påske, men den ble utsatt som følge av økende smittetall mange steder i landet. Ifølge opplysninger Dagbladet har fått vil gjenåpningsplanen som presenteres onsdag være noe mer fyldig enn ventet på grunn av utsettelsen.

Nakstad advarer mot for tidlig gjenåpning

I påsken kom det gode nyheter om at det nasjonale R-tallet var på 1,0, mens Oslo var helt nede på 0,7. Assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad, understreket da at det er viktig å se hvordan situasjonen er over påsken.

– Sannsynligvis må vi vente til en uke etter påske før vi kan se hva det reelle R-tallet er, sa Nakstad til VG da smitterapporten ble kjent i forrige uke. Han la også til at det i januar kun tok en uke før smitten spratt opp igjen over 1 fordi man lettet på mange tiltak.

– Derfor er det viktig at vi får tallet ordentlig lavt ned først, sier han og advarer dermed mot en for tidlig gjenåpning.

Danmark har planen klar

Den danske regjeringen har allerede lagt frem sin plan for gjenåpning av Danmark.

NRK melder at flere barn og unge tilbake til skolene i Danmark etter påske, men at det for mange blir fysisk oppmøte på skolen kun annenhver uke foreløpig. I tillegg innføres det i visse sammenhenger krav om koronapass en tid fremover – blant annet for å gå til frisøren.

Det er bred politisk enighet i Danmark om å fjerne alle tiltakene og gjenåpne samfunnet så snart alle dansker over 50 år er vaksinert.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com